Vihreitä nummia ja paikallista elämänmenoa

Tervetuloa seikkailemaan Irlannin vehreille nummille ja kokemaan mutkattoman saaren leppoisa tunnelma ja vieraanvaraisuus! Pääsemme näkemään maan maaseutuelämää, tutustumme Atlantin Valtameren jylhän karuun rannikkoseutuun ja sen nähtävyyksiin sekä päätämme matkan Irlannin eläväiseen pääkaupunkiin, Dubliniin. Lähde virkistäytymään iloiseen Irlantiin mukavassa seurassa!

Alustava matkaohjelma

7.10. maanantai Ceád Mile Fáilte -Tervetuloa Irlantiin! (L) 

Finnairin suora lento Dubliniin klo 8.15–9.30. Suomalainen paikallisopas on vastassa lentokentällä. Siirrymme bussilla Irlannin länsirannikolle, Galwayn kaupunkiin. Matkan varrella nautimme yhteisen lounaan sekä vierailemme Belvederen kartanossa sekä sen puutarhassa. Kartano rakennettiin ajanviettopaikaksi lordi Robert Rochfortille ja hänen vaimolleen Marylle. Robert sai myöhemmin kutsumanimen ”The Wicked Earl” julmasta käytöksestään. Hänen kerrotaan lukinneen vaimonsa 31 vuodeksi heidän kotitalonsa kellariin, sillä hänellä väitettiin olevan suhde Richardin veljen Arthurin kanssa. Tämä oli valtava skandaali aikoinaan ja Arthur veli kuoli pennittömänä velkojien vankilassa ja Richard jätti myös veljen 9 lasta ja vaimon pennittömäksi. Kartanoa ympäröi kiehtova viktoriaaninen aidattu puutarha, mistä löytyy yksi Irlannin hienoimmista harvinaisten kasvien kokoelmista. Täältä löytyy myös vierailukeskus sekä viihtyisä ravintola.

Galwayhin saavuttaessa teemme kaupunkikävelykierroksen tutustuen kaupunkiin. Kaupunkiin on helpointa tutustua kävellen, sillä vanhan kaupungin keskustassa on kapeita keskiaikaisia kauppakatuja ja kujia. Kierroksen aikana tutustumme Pyhän Nicholaksen katedraaliin, Lynch’s Castle kaupungintaloon, sekä kuuluisaan Spanish Arch kauppakaareen, josta espanjalaiset kauppiaat saapuivat aikoinaan kaupunkiin, Kaupungin pubeissa ja kaduilla soitetaan iltaisin perinteistä irlantilaista musiikkia. Opas antaa vinkkejä iltaa varten. Omatoiminen illallinen.

Hotel Victoria, Eyre Square, Galway, www.victoriahotelgalway.com (3 yötä)

8.10. tiistai | Connemaran lampaat ja villat (A, L)

Suuntaamme retkelle Connemaran alueelle. Connemara on tunnettu upeista suo- ja vuoristoalueistaan ja päivän maisemat ovat kuvankauniit. Reitti kulkee aamupäivällä Galwayn lahden rantaa pitkin. Jaloittelemme hetken Maam Grossin risteyksessä, jossa sijaitsee tuttu olkikattoinen mökki elokuvasta ’The Quiet Man’, jonka pääosissa loistivat John Wayne ja Maureen O’Hara. Täältä matka jatkuu kohti Irlannin ainoaa vuonoa, Killary Fjordia, ja Leenaun kylää.

Ensimmäinen pysähdys vie meidät tutustumaan lammaskoirien työhön ja koulutukseen sekä erilaisiin lampaisiin, joita löytyy ympäri Irlantia. Joe Joyce esittelee meille noin tunnin ajan lammaskoirien työskentelyä, ja vierailun aikana näemme tyypillisen Connemaran lammastilan, jolla kasvatetaan Connemara Blackface -lampaita.

Lammastilalta siirrymme naapuritilalle, joka kuuluu Carina Coynelle ja hänen miehelleen Marcusille. Tämä tila sijaitsee upealla paikalla Lough na Fooey -järven rannalla. Carina on kutonut pienestä pitäen, samoin kuin hänen äitinsä, ja heille kudonta ja ompelu olivat arkipäivää. Kun Carina ensimmäisen kerran kutoi tyttärelleen peiton oikeasta villasta, hän tajusi suuren eron akryyli- ja villalankojen välillä.  Rakastuttuaan villalla kudontaan hän päätti hankkia tarpeeksi villaa toisen peiton kutomiseen. Laadukas villalanka on arvokasta, joten hän pyysi Marcusta jättämään hänelle vastakerittyä villaa ja tilasi itselleen rukin.  Siitä lähtien hän on kehrännyt kaiken heidän ja naapureidensa lampaanvillan langoiksi, joita hän värjää upeilla väreillä käyttäen vain luonnon raaka-aineita, kuten jäkäliä, marjoja ja kasveja, joita hän löytää omalta pihapiiristään.  Noin tunnin vierailun aikana kuulemme Carinan tarinan, kokeilemme rukilla kehräämistä ja ihastelemme kauneimpia villalankoja, upeita maisemia ja tietysti lampaita!

Iltapäivällä ehdimme vielä vierailla Connemaran päänähtävyydessä, Kylemore Abbey -luostarissa, jossa nautimme yhteisen keittolounaan luostarin ravintolassa. Luostarin rakensi aikoinaan rikas englantilainen aatelismies, joka ihastui alueen kauniiseen luontoon. Luostarin alueella on upea puutarha ja kaunis goottilainen kirkko, jonka sisustuksessa on käytetty neljää eri väristä marmoria, joista vihreä on peräisin Connemaran vihreästä marmorista. Luostarin tiloissa on myös erinomainen myymälä, josta voi ostaa paikallisia tuotteita.

9.10. keskiviikko | Burren ja Moherin kalliot (A, L)

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Burrenin aluetta, joka on tunnettu ainutlaatuisesta kallioperästään ja harvinaisista kasveistaan. Tämä luonnonsuojelualue tarjoaa upeita maisemia ja unohtumattomia luontokokemuksia pitkin rannikon kuuluisaa maisematietä.

Saapuessamme Doolinin lauttasatamaan astumme lauttaan kohti Inis Oirr -saarta, joka on Aran-saarista pienin. Matka saarelle kestää vain noin 15 minuuttia, mutta vie meidät täysin erilaiseen maailmaan. Inis Oirr on Unescon luonnonsuojelukohde, jonka luonto lumoaa kävijät. Saarella asuu vain noin 260 asukasta ja siellä puhutaan iirin kieltä. Täällä saamme taatusti lämpimän ja aidon irlantilaisen vastaanoton! Tutustumme saareen hevosvankkureilla. Täältä löytyy muutamia matkamuistomyymälöitä ja pubeja, vanha linna ja majakka. Nautimme yhteisen lounaan saarella.

Iltapäivällä jatkamme matkaa bussilla noin 15 minuutin ajan kohti Moherin kallioita, jotka ovat yksi Irlannin vaikuttavimmista luonnonihmeistä. Pääsemme samalla vierailemaan Cliffs of Moher vierailukeskuksessa. Moherin kalliot ovat yksi Irlannin matkan huippukohdista! Aikanaan Euroopassa uskottiin, että maailma loppuu näille uskomattoman jylhille ja karuille rannoille. Ne laskeutuvat äkkijyrkästi mereen 8 kilometrin pituisina ja 210 metrin korkeudessa. Maisemat Atlantille ovat henkeäsalpaavat, ja selkeällä säällä voimme nähdä jopa Aran-saarille asti.

 

10.10. torstai | Causey Farm maatila, Dublinin kiertoajelu ja irlantilainen ilta (A, I)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme matkalle kohti Dublinia. Matkalla pysähdymme Causey Farm maatilalla, jossa pääsemme näkemään irlantilaisen maatilan elämää ja eläimiä, leipomaan perinteistä sooda leipää, kokeilemaan Bodhran-rumpujen soittoa, tutustumaan Irlannin hurling-mailapeliin ja opettelemaan irlantilaisen tanssin perusteita. Tilalla nautimme myös lounas.

Vierailun jälkeen matka jatkuu Dubliniin, jossa teemme kaupunkikiertoajelun tutustuen kaupungin kiehtovaan historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana näemme mm. pääkatu O’Connell Streetin, jonka varrella on mm. uusi Spire of Dublin -monumentti sekä GPO-pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit sekä St. Stephen’s Green ja Phoenix Park -puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset nykypäivän vilkkaasta pääkaupungista.

Kierroksen päätteeksi majoitumme Dublinin keskustaan. Vapaa-aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen ennen iltaohjelmaa.

Illansuussa tapaamme hotellin aulassa, josta lähdemme oppaan johdolla viettämään irlantilaista, Celtic Night -iltaa. Ohjelmassa on hyvää ruokaa ja perinteistä irlantilaista musiikkia ja tanssia. Illan aikana nautimme maailmankuulun Celtic Rhytm – tanssiryhmän ja orkesterin esityksistä sekä irlantilaisesta live-musiikista. Ilta päättyy noin klo 22:30, jonka jälkeen palamme hotellille

Hotel Academy Plaza, 10-14 Findlater Place, Dublin 1  www.academyplazahotel.ie (1 yö)

 

11.10. perjantai Slán Abhaile! Näkemiin… (A) 

Huoneiden luovutus ja aamiaispaketit mukaan hotellista.

Kuljetus Dublinin lentokentälle. Finnairin paluulento Helsinkiin klo 10:15 -15:20.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas, I=illallinen 

 

Muutokset matkaohjelmaan ja lentoaikatauluihin mahdollisia.

Matkan hinta alkaen
1995 € /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

 

Matkan hintaan sisältyy

  • Finnairin suora lento Helsinki–Dublin–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
  • ohjelman mukaiset kuljetuksetja retket
  • ateriat: 3 x lounas + 1 x illallinen, ruokajuomana vesi
  • suomalaisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
  • Maatilan Pellervon edustaja mukana koko matkan ajan
  • palvelu- ja toimistomaksut 

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 298 €
  • ruokajuomat
  • muut mahdolliset palvelut

 

Lennot

AY1381

Finnair

Helsinki – Dublin

 7.10.2024

 klo 08.15–09.30

AY1382

Finnair

Dublin – Helsinki

11.10.2024

 klo 10.15–15.20

 

Varaukset

www.kontiki.fi. Verkkokaupassa myynnissä oleviin matkoihin teemme varauksia myös sähköpostitse ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466 300 ilman palvelumaksua.

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 15 hengen ryhmäkokoa.

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Kon-Tiki Toursin räätälöityjen matkojen erityisehdot kuluttajille täältä: https://www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/, jotka varaaja saa myös varauslaskutuksen yhteydessä kirjallisena.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. valuuttakurssin, polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

 

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä.

Vastuullinen matkanjärjestäjä

Kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä.

Lisätietoja

Ryhmämatkatoimisto Kon-Tiki Tours puh. 09 466 300 www.kontiki.fi

 

Jaa artikkeli