Härkäpavulle on edelleen kysyntää

joulukuu, 2019

Härkäpavun viljelyinnostus on laantunut huonojen vuosien myötä. Usko sen menestystarinaan ei kuitenkaan ole mennyt. Sadolle riittää kysyntää.

Hiiliviljely on tärkeää – ylilyönnit keskustelussa ärsyttävät

joulukuu, 2019 | AULIKKI ALAKANGAS, teksti

Ilmastonmuutos on haaste myös maatalousyrittäjille. Hilliahon tilan isäntäväki lähti mielenkiinnolla mukaan talkoisiin ja osallistui Valion hiiliviljelijäkoulutukseen.

Älykkäät droonit, robotit ja traktorit ovat pian täällä

joulukuu, 2019 | HELENA ANTTILA-LINDEMAN, teksti ja kuvat

Agritechnica raotti ovea tulevaisuuden konehalliin. Tervetuloa aikamatkalle!

Tulevaisuuden joulukuusimaa?

joulukuu, 2019 | RIITTA SAARINEN, teksti

Holman tila Paimiossa on erikoistunut joulukuusien kasvatukseen ja erikoiskasvien viljelyyn. Joulukuusikauppaa on tehty jo neljän vuosikymmenen ajan, joten asiakkaita riittää monessa polvessa.

Maatilan Pellervon lukijamatka- ammattimatka 14.–19.4.2020

joulukuu, 2019

Maatilan Pellervon lukijoille suunniteltu opinto- ja virkistysmatka suuntautuu keväällä ihastuttavaan Slovakiaan ja Itävallan historialliseen pääkaupunkiin Wieniin. Tutustumme matkamme aikana Slovakian maatalouteen, kulttuuriin, elämänmenoon ja metsiin ja niiden hoitoon paikallisen metsäalan ammattilaisen johdolla. Myös pääkaupunki Bratislava tulee tutuksi.

Voitto on Suomen suurin hevonen

marraskuu, 2019 | RIITTA SAARINEN, teksti

Pirttijoen tilalla Ylöjärven Kurussa on emolehmien lisäksi kymmenkunta hevosta ja ponia. Laitumella käyskentelee myös Suomen suurin hevonen Voitto, jolla on korkeutta lähes kaksi metriä ja painoa tuhatkunta kiloa.

Riittävästi ruista

marraskuu, 2019 | SAARA LIESPUU, teksti ja kuvat

Viime kesän ruissato kattaa runsaasti kotimaisen tarpeen. Hyvä sato saatiin myös Kaupin tilalla. Siellä rukiiseen uskotaan, kylvöala kasvoi edellisvuodesta.

Lassen Luomu – Kasvihuone-vihanneksia Varsinais-Suomesta

marraskuu, 2019 | LEENA NURMI, teksti ja kuvat

Kulmalan puutarhoilla luonnonmukainen kasvihuoneviljely on vuosien varrella hioutunut vahvaksi taidoksi ja osaamiseksi. Lassen Luomu -tuotteissa maistuu menneisyys ja tuoksuu tulevaisuus.

Metsä ykkösenä traktorimetsäkoneyrittäjälle riittää töitä

marraskuu, 2019 | MARJA HEIKKILÄ, teksti

Isot metsäkoneet tekevät päätehakkuista jo leijonanosan. Traktorimetsäkoneille riittää edelleen savottaa ensiharvennuksista ja puunajosta energiapuun korjuuseen. Näppärä isäntälinjan yhdistelmä sopii moneen hommaan ja työtapa on monen metsänomistajan mieleen.

Neljännes lypsylehmien karkearehusta ruisvehnää

marraskuu, 2019 | SAARA LIESPUU, teksti ja kuvat

Ruisvehnä tuottaa laadukkaan, ison rehusadon yhdellä korjuukerralla ja sopii mainiosti nurmen suojaviljaksi. Lapualaistilalla on pitkä kokemus ruisvehnän käytöstä lehmien ruokinnassa.