Sokerijuurikas on rahakasvi

helmikuu, 2020 | MARJA HEIKKILÄ, teksti

Sokerijuurikas on yksi kannattavimmista viljelykasveista ja sadolle on varma ostaja. Uusille viljelijöille on tilaa, sillä Sucros Oy:n kunnianhimoisena tavoitteena on kasvattaa viljelyalaa tuhansilla hehtaareilla.

Monta tapaa menestyä – ”Löydä oma tiesi ja seuraa sitä”

helmikuu, 2020 | MARKKU PULKKINEN, teksti

Suomen suurimmilla maatiloilla on monenlaisia strategioita menestyä. Yhteistä kannattaville tiloille on, että yrittäjät ovat löytäneet oman tapansa toimia ja noudattavat valittua strategiaa.

Osakassopimuksella toiminnan suuntaviivat

helmikuu, 2020 | ESSI SAARINEN, teksti ja kuva

Osakassopimus kannattaa tehdä aina, kun osakkaita on enemmän kuin yksi. Maatilayhtiön osakassopimuksen tavoitteena on sopia keskeisistä omistukseen, yhtiön hallintaan ja johtamiseen sekä erimielisyyksien ratkaisemiseen liittyvistä asioista.

Talousvertailusta uusia näkökulmia

helmikuu, 2020 | SAARA LIESPUU, teksti ja kuvat

Rahasta puhuminen on vaikeaa, mutta EDF-vertailuun osallistuneilla tiloilla lukuja on avattu rohkeasti. Toisia sparraamalla ja talouden vuotokohtia etsimällä kaikki pääsevät eteenpäin. Rokkilan tilan vahvuuksiksi osoittautuivat tehokas pellon ja työajan käyttö.

Maitotiloilla venytään uupumiseen asti

helmikuu, 2020 | PÄIVI KAPIAINEN-HEISKANEN, teksti ja kuvat

Koko maassa näkyy nyt sama ilmiö, ennätysmäärä uusia asiakkaita hakee tukea Melan Välitä viljelijästä -asiantuntijoilta.

Poro­perheellä pitää kiirettä sydäntalvella

helmikuu, 2020 | RIITTA SAARINEN, teksti

Aarne Aatsingin ja Raisa Korpelan perheen arkea rytmittää porovuosi erotuksineen ja vasanmerkityksineen. Talvella pariskuntaa työllistää erityisesti matkailu. Yrittäjän elanto muodostuu monesta osasta.

Metsänomistajalle lisätuloa luonnontuotteista

helmikuu, 2020 | MARJA HEIKKILÄ, teksti

Suomalaisille luonnontuotteille olisi kysyntää ja metsissä riittää raaka-aineita marjoista ja mahlasta pihkaan sekä koivunlehtiin. Kerääjiä tarvitaan kuitenkin lisää.

Me tehdään Maatilan Pellervo!

tammikuu, 2020

Maatilan Pellervon ja Eläin-lehden avustajat ympäri Suomen kokoontuivat perjantaina 17. lokakuuta Helsinkiin tapaamaan toisiaan ja pohtimaan lehden sisältöjä.

Ajoitus ratkaisee

tammikuu, 2020 | SAARA LIESPUU, teksti ja kuvat

Kun tähtäimessä on hyvä sato, saa olla silmä tarkkana koko kesän ja pitää tietää, mitä tekee. Jokainen kasvuvaihe ja sääennuste on tarkassa seurannassa.

Multava maa pidättää vettä ja ravinteita

tammikuu, 2020 | SAARA LIESPUU, teksti

Maan multavuuden nostokehä koostuu pieneliötoiminnan, yhteytyksen ja suojan maksimoinnista. On tärkeää, että pellolla on juuri nyt kasvipeite, Juuso Joona sanoo.maa