Lihalaatikoita herkkusuille. Eeva-Maria ja Petteri Kytösen omistama Suomen Kotitila toimii Helsingin Katajanokalla. Lihat eivät kulje Helsingin kautta, vaan Itellan mukana alle vuorokaudessa maatilalta suoraan kuluttajalle.
Verkkokauppayrittäjät Eeva-Maria ja Petteri Kytönen suorastaan puhkuvat intoa. Tarinaa laadukkaan suomalaisen lihan puolesta riittää. He saivat kolme vuotta kestäneen, ja melko vaativankin, kehitysprojektin lähilihan nettikaupasta valmiiksi marraskuussa. Asiakkaita on tähän mennessä kertynyt muutamia satoja.
”Laajenemisvauhti on ollut lupaava, mikä kertoo palvelulle olevan kysyntää. Tästä voi tulla merkittävä laatulihan markkinakanava”, Petteri Kytönen uskoo.
Yrityksellä on jo kuluvana vuonna tavoitteena välittää tuhat lihaostosta ja 10 000 kiloa lihaa kuukaudessa. Kyseisellä tahdilla yritys yltäisi 1,5 miljoonan euron vuosiliikevaihtoon.
Markku Pulkkinen, teksti ja kuva
Lue koko juttu maaliskuun Eläin-liitteestä.
Tutustu myös Kotitila.fi.
Ajatuksella suunnitellut rutiinit ja huolellinen työ kasvattavat hyviä, terveitä vasikoita. Kun lisätään sitkeys, voidaan päästä eroon jopa kryptosta.
Viskaalin tilan biokaasulaitoksen rakentaminen etenee. Emäntä Tuula Kukkola-Räinä jatkaa hanketta kuvaavaa juttusarjaa kertomalla teknologiavalinnan haasteista.
Ehjät hännät todistavat, että sioilla on hyvä olla. Hännänpurennan ehkäisy palkitaan parempana tuottavuutena.
Uudella kuminaöljyinnovaatiolla voidaan merkittävässä määrin korvata antibiootteja ja parantaa tuotantoeläinten terveyttä. Antibioottisella kuminaöljyllä uskotaan olevan hyvät kaupallistamisen mahdollisuudet.
Kiteeläinen lypsykarjatila on tullut tutuksi sosiaalisen median välityksellä. Sari Rouvisen kuvaamat videot lehmien talviulkoilusta ovat jakaneet hyvää mieltä laajalle. Ennen kaikkea talviulkoilu on antanut hyvää mieltä eläimille ja niiden hoitajille.