Keinuhongan tila Padasjoella aloitti lihan suoramyynnin kaksi vuotta sitten. Tila panostaa laadukkaan lihan lisäksi tyylikkäisiin myymälöihin.

Keväisenä perjantaiaamuna Keinuhongan Navettamarketissa on tohinaa. Lihaa ja muita lähiruokatuotteita järjestellään hyllyihin, jotta asiakkaiden kelpaa taas viikonloppuna poiketa ostoksille. Myös marketin alakerrassa sijaitsevassa Suvimarja Lifestyle -sisustuspuodissa riittää tekemistä.

Yrittäjät Kalle Jaakkola ja Suvi Siljander malttavat kiireen keskellä istahtaa hetkeksi alakerran kahvilaan. Heitä on hauska kuunnella. Aika ei käy pitkäksi, sillä tarinaa riittää sekä tähän asti tapahtuneesta että tulevaisuuden suunnitelmista. Pariskunta ilmiselvästi tykkää työstään, ja myös toisistaan.

”Navetan kunnostaminen tilamyymäläksi lähti liikkeelle 2,5 vuotta sitten minun harrastuksestani. Kaipasin äitiysvapaalla tekemistä ja sitä todellakin sain. Lihan suoramyynti alkoi juhannuksena kaksi vuotta sitten. Navettamarketin avasimme vuosi sitten pääsiäiseksi. Remontti valmistui puoli tuntia ennen avajaisia”, Siljander nauraa.

”Otimme aluksi lihaa myyntiin aika varovasti. Emme osanneet arvioida menekkiä emmekä sitä, mitkä lihalajit olisivat suosituimpia”, Jaakkola muistelee.

Myynti lähti kuitenkin alusta asti vetämään hyvin ja määrät suurenivat nopeasti. Ensimmäisen erän liha otettiin HK:lta palautuksena, sillä tilalla oli, ja on edelleen, tuotantosopimus HK:n kanssa.

Koska lähilihalla on ollut lisääntyvää kysyntää, avasi Keinuhongan tila viime joulun alla toisen myymälän naapurikunnan Asikkalan keskustaajamaan Vääksyyn. Laskiaisen tienoissa Vääksyn myymälän edessä oli pop up -hampurilaisgrilli, josta myytiin päivässä 140 Keinuhongan pihvillä täytettyä hampurilaista. Hampurilainen lisukkeineen oli koottu lähituottajien tuotteista.

Markku Pulkkinen, teksti ja kuva

Lue koko juttu toukokuun painetusta Eläin-liitteestä.

Jaa artikkeli