MTK:n Metsämaan tuottajayhdistyksen johtokunta laitettiin Loimaalla kaksi vuotta sitten kerralla kokonaan uusiksi. Vanha johtokunta toivoi tilalle nuorempaa joukkoa, joka tekisi toiminnasta oman näköistään. Nyt johtokunnan keski-ikä on 32 vuotta.

Metsämaan tuottajayhdistyksen aktiivijäsen Aino-Maija Tirranen, 23, kertoo: ”Oli rohkea veto, että entinen johtokunta halusi nuorempia tilalle. He olivat olleet johtokunnassa pitkään ja ajattelivat, että jos ei nuoria tule pian mukaan, täytyy Metsämaan tuottajayhdistyksen liittyä Loimaan yhdistykseen. Koko johtokunta halusi muutosta.”

”Taustalla oli ajatus siitä, että yhtä tai kahta nuorta on vaikea saada mukaan. ’Kiintiönuori’ voi olla aika hiljainen kokeneempien joukossa.”

Aino-Maijan mukaan vanha johtokunta lähestyi Metsämaan nuoria viljelijöitä – niitäkin jotka asuivat tai opiskelivat muualla – ja kutsui heitä yhteiseen tapaamiseen. Paikalle tuli parikymmentä toiminnasta kiinnostunutta nuorta, joista kymmenkunta on pyörinyt mukana aktiivisemmin sen jälkeen.

”Meitä on johtokunnassa virallisesti kuusi jäsentä, mutta päätämme asioista vähän suuremmalla porukalla. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille. Tärkeintä on ollut yhteishengen luominen”, kertoo johtokunnan sihteeri Heikki Huhtanen, 29, jonka isän Esko Huhtasen kotitilalle Löyttymäkeen on nyt kokoonnuttu. Paikalla on myös Leena Kelloniemi, 33, jonka kanssa Heikki asuu Turussa.

”Toiminta tuottajayhdistyksessä oli kaikille uutta, mutta me tunsimme toisemme entuudestaan jo ala-asteelta. Olimme tuttuja vähintäänkin sisarustemme kautta, joten kynnys tulla mukaan oli matalampi.”

RIITTA SAARINEN, teksti
ANTTI SARAJA, kuva

Lue koko juttu elokuun painetusta Maatilan Pellervosta

Jaa artikkeli