Ruis ja syysvehnä ovat komealla oraalla Murronmaan tilalla Janakkalassa. Kahukärpäset on ruiskutettu. Ennen talvea on ohjelmassa lumihomeen torjunta, jota isäntä pitää hämäläisissä oloissa välttämättömänä.

Ruista kylvettiin Outi ja Markku Murronmaan pelloille Janakkalaan kahteen otteeseen. Ensimmäiset lohkot kylvettiin elokuun 23. ja 24. päivä. Rukiin kylvöä päästiin jatkamaan sateiden ja märän kauden jälkeen syyskuun 3. ja 4. päivinä.

Syyskylvöissä yhteistyö lähitilojen kanssa toimii hyvin. Murronmaat eivät itse kylväneet syysviljoistaan hehtaariakaan, vaan kylvötyön teki naapuri Hannu Niittymäki apulaisenaan Olli Forsström. Yhteistyökumppanit hoitivat myös kynnöt ja äestykset, mutta tilan traktori osallistui kyntöihin ja tasausäestykseen. Murronmaa sai itse keskittyä täysillä 600 hehtaarin puintiurakkaansa. Heinäkuun lopun ja syyskuun 20. päivän välillä puitiin useamman tilan siemenheinät, viljat ja öljykasvit.

SILJA VUORI, teksti ja kuva

Koko juttu, jossa kerrotaan mm. syksyn ruiskutukisista löytyy painetusta lokakuun Maatilan Pellervosta.

 

Jaa artikkeli