Vain viikko KoneAgrian jälkeen Tampereen Konemessut -tapahtuma kokosi toistakymmentätuhatta kävijää Tampereen messukeskukseen. Koneuutuuksien kirjo oli tässäkin näyttelyssä laaja.

Valtakunnalliset Konemessut on suoraa jatkoa aiemmin järjestetylle Kone-Forumille, josta K-Maatalous irrottautui jo viime vuonna siirtäessään syysnäyttelynsä KoneAgriaan Jyväskylään.

Konemessujen pääjärjestäjinä olivat Agrimarket-ketju, Y-Agro ja Agritek Oy, joilla oli myös laajimmat osastot. Kaikkiaan näytteilleasettajia oli 140, joista osa on K-Maatalouden yhteistyökumppaneita. Pesänjakoa kahden perättäisen näyttelyn väliin ei siis ole tehty radikaalisti.

Uutuuskoneita Tampereelle oli tuotu yli sata, joista pelkästään Agrimarket esitteli yli 32. Näistä mielenkiintoisimpia ovat John Deeren uudet traktorimallit. Pienempään 5M-traktorisarjaan kuuluu neljä 75–115 hevosvoiman tehoista mallia, jotka täyttävät Tier4-päästömääräykset ilman AdBlue-lisäaineistusta.

HELENA ANTTILA-LINDEMAN, teksti ja kuvat

Lue koko juttu laajan kuvakokoelman kanssa marraskuun painetusta Maatilan Pellervosta.

Jaa artikkeli