Vihreälle saarelle

Henkeäsalpaavia maisemia, pienten maalaiskylien elämää sekä Irlannin pääkaupungin Dublinin sykettä. Lähde kanssamme tutustumaan ainutlaatuiseen vihreään saareen. Irlantilainen maaseutu ja maatalous tulevat tutuiksi mieleenpainuvan matkamme aikana.Henkeäsalpaavia maisemia, pienten maalaiskylien elämää sekä Irlannin pääkaupungin Dublinin sykettä. Lähde kanssamme tutustumaan ainutlaatuiseen vihreään saareen. Irlantilainen maaseutu ja maatalous tulevat tutuiksi mieleenpainuvan matkamme aikana.

Lauantai 11.4. Lähtö

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla klo 14.15. Trio Travelsin edustaja on matkustajia vastassa. Suora reittilento Dubliniin lähtee klo 16.15 ja on perillä 17.25. Suomalainen opas on ryhmäämme vastassa lentokentällä. Ajamme bussilla Kilkennyn kaupunkiin, Leinsterin maakuntaan, jonne on matkaa noin 135 kilometriä. Majoitumme **** -tason keskustahotelliin. Yhteinen illallinen hotellissa.

Sunnuntai 12.4. Kilkenny tutuksi

Irlantilaisen aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan kanssa kävellen tutustumaan Kilkennyn kaupunkiin, joka on hurmaava pikkukaupunki Irlannin keskellä. Kaupungilla on mielenkiintoinen historia ja siellä on paljon nähtävää. Vierailemme Kilkennyn linnassa, joka rakennettiin 1200-luvulla normannien saavuttua Irlantiin. Seuraavaksi suuntaamme 300 vuotta vanhalle Smithwick’s-olutpanimolle, jossa tutustumme olutpanimon historiaan ja oluen valmistukseen. Kierroksen päätteeksi maistelemme talon olutta. Yhteisen lounas paikallisessa ravintolassa.

Lounaan jälkeen on vapaata aikaa tutustua Kilkennyyn. Halukkaat voivat lähteä oppaan kanssa läheiseen ostoskeskukseen, Kilkennyn keskustassa monet kaupat ovat sunnuntaisin auki.

Maanantai 13.4. Tilavierailuja

Aamiainen. Tutustumme Corkin maakunnassa sijaitsevaan Moorepark Food Research Centre -tutkimuskeskukseen, joka on yksi Irlannin maatalousministeriöön kuuluvan Teagasc-instituution toimipisteistä. Teagasc jakaa tietoa, tekee tutkimuksia ja kehitystyötä sekä tarjoaa koulutusta. Saamme mielenkiintoista tietoa Irlannin maataloudesta ja tutustumme Mooreparkissa sijaitsevaan tutkimusmaatilaan.

Yhteisen lounaan jälkeen menemme vierailulle Crubbin perheen omistamalle Cashel Blue -juustotilalle. Meille esitellään juustonvalmistusta ja maistelemme tilan herkullisia tuotteita. Niitä voimme myös ostaa. Vierailun aikana meille tarjotaan iltapäiväkahvit. Tämän jälkeen tutustumme Bennetsbridgen kylässä sijaitsevaan suomalais-irlantilaiseen Dunedin maatilaan. Tilan suomalainen emäntä kertoo lihakarjatilan pitämisestä Irlannissa. Tilan isäntä kisaa menestyksekkäästi lammaskoirakisoissa. Paluu hotellille, ilta on vapaata aikaa.

Tiistai 14.4. Maalaismaisemia, maitotila, Dublin

Aamiaisen jälkeen suuntamme kohti Wicklown maakuntaa, jota kutsutaan Irlannin puutarhaksi. Näemme vihreitä laaksoja ja jylhiä vuoria ja saamme nauttia ainutlaatuisen upeista maisemista. Aamupäivällä vierailemme Joe Haydenin omistamalla The Orchard Centre -tilalla. Isäntä kertoo tilan tuotannosta ja hänen esitelmästään saa kattavan katsauksen Irlannin maataloudesta ja karjatiloista. Tila on 120 hehtaarin suurinen ja siellä pidetään lypsykarjaa sekä lampaita. Tilalla on uudenaikainen rehun tuotantosysteemi. Tila tuottaa maitoa kuuluisan Baileys-kermaliköörin valmistukseen. Nautimme tilalla maittavan lounaan.

Matkalla Dubliniin ajamme Wicklown vuoristossa sijaitsevan Glendalough-laakson kautta. Laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin 400-luvulla perustama luostari, jonka rauniot ovat vielä varsin hyvässä kunnossa kahden vuoristojärven rannalla. Alueelta löytyy myös erikoinen pyöreä torni, The Round Tower.

Dublinissa tutustumme kaupunkikierroksella kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Näemme kierroksen aikana loisteliaita Yrjöjen aikaisia kortteleita sekä GPO-pääpostitalon, joka oli aikoinaan Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikka.

Majoitumme **** -tason keskustahotelliin, jonka jälkeen on vapaata aikaa kierrellä tutustua kaupunkiin.

Japanese GardenKeskiviikko 15.4. Hevossiittola, Japanese Gardens

Aamiaisen jälkeen lähdemme maatilavierailulle Dublinin lähistölle Kildaren maakuntaan. Tutustumme päivän aikana myös mielenkiintoiseen Irish National Stud -hevossiittolaan sekä upeaan Japanese Gardens -puutarhaan. Hevossiittolassa saa erinomaisen käsityksen Irlannin hevosjalostuksesta ja -urheilun merkityksestä. Yksi Irlannin rakastetuimmista puutarhoista, Japanese Gardens, tarjoaa kaunista nähtävää sekä paikan rauhoittumiselle.

Yhteinen lounas päivän aikana. Ilta vapaata Dublinissa.

Torstai 16.4. Omaa ohjelmaa

Hotellin aamiainen. Päivä on varattu omien kiinnostusten kohteiden mukaiselle ohjelmalle. Dublin tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia niin ostoksien, museoiden kuin pubikulttuurin ystäville. Illalla kokoonnumme matkan päätösillalliselle hotellin ravintolaan.

Perjantai 17.4. Kotimatka

Aikainen kevyt aamiainen tai aamiaispaketit mukaan hotellista. Kuljetus lentokentälle, josta suora reittilentomme Helsinkiin lähtee klo 9.50. Saavumme perille klo 14.50.

Matkan hinta:

Jaetussa kahden hengen huoneessa: 1495 eur/hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu: 250 eur/hlö
Trio Travels Oy:n palvelumaksu: 15 eur/hlö

Hinta sisältää:

 • Edestakaiset lennot turistiluokassa Helsinki-Dublin-Helsinki
 • Lentokenttäkuljetukset kohdemaassa
 • Majoituksen **** -tason hotelleissa Kilkennyssä ja Dublinissa aamiaisella
 • Matkaohjelmassa mainitut ruokailut (ei sisällä ruokajuomia)
 • Suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut opastetut retket kuljetuksineen ja sisäänpääsymaksuineen
 • Lentokenttämaksut ja arvonlisäveron
 • Maatilan Pellervon edustaja on mukana matkalla

Hinta ei sisällä:

 • Matkavakuutusta, jonka ottamista suosittelemme kaikille matkustajille heti ennakkomaksun maksamisen yhteydessä.
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia palveluita
 • Trio Travels Oy:n palvelumaksua, 15 eur.

Maksut ja -aikataulu:

 • Ennakko-/varausmaksu laskutetaan n. 10 vrk:n kuluessa ilmoittautumisesta.
 • Ennakkomaksu on 250 EUR/henkilö. Ennakkomaksun yhteydessä laskutetaan Trio Travelsin palvelumaksu 15 €/henkilö.
 • Matkan loppumaksu laskutetaan eräpäivällä 45 vuorokautta ennen matkan alkua.

Yritysmyynti: Maatalousyrittäjällä on verovähennysmahdollisuus, mistä johtuen matka ei ole Kilpailu- ja kuluttajaviraston valmismatkavakuuden piirissä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut 30.1.2015 mennessä: Trio Travels Oy, Irene Hiltula 020 756 8610 tai irene.hiltula(a)triotravels.fi

Jaa artikkeli