Berner on ottanut töihin 14 uutta myyjää, joista suurin osa on entisiä Agrimarketin ja K-Maatalouden myyjiä. Kalle Erkkola sekä uudet berneriläiset Bengt Aspelin ja Pasi Pulkkanen tekivät ensimmäisiä kauppoja jo loppuvuonna.
Maatalouskaupan rakenne ja toimintatavat muuttuvat. Berner haluaa pistää muutokseen vauhtia omalla viljelijäkaupallaan. Yhtiö uskoo, että myymälät vähenevät ja Suomen maatalouskauppa muuttuu eurooppalaisempaan suuntaan.
Berner ryhtyy myymään suoraan viljelijöille kasvinsuojeluaineita, lannoitteita, polttoöljyä ja todennäköisesti myös paljon muuta. Seuraavalla satokaudella suunnitteilla on aloittaa myös viljakauppa.
Maatalousosastonjohtaja Kalle Erkkolan mukaan viljelijöiltä on saatu hyvä vastaanotto.
”Viljelijöiltä saatu palaute on ollut tosi positiivista. Tuntuu, että he ovat kaivanneet uusia toimijoita ja muutosta maatalouskaupan toimintaan. Kustannustehokkuuden ja osaamisen tuominen on nähty arvokkaana. Myös tavarantoimittajat pitävät uutta myyntikanavaa tervetulleena.”
Toimintamallin ydin ovat 25 eri puolilla Suomea toimivaa myyjää. Myymälöitä ei tule, vaan kauppaa tehdään mies, puhelin ja auto -periaatteella. Tätä tukee verkkokauppa, joka aukeaa tammi-helmikuun vaihteessa.
Lue koko juttu tammikuun 2015 painetusta Maatilan Pellervosta. Tilaajana voit lukea jutun myös e-lehdestä osoitteessa http://www.pellervo-e-lehdet.fi
Teknologia tuo uusia työkaluja maatalouteen. Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskuksessa (SjT) Paimion Meltolassa kokeiltiin tällä kasvukaudella peltorobotin käyttöä sokerijuurikkaan viljelyssä. Alustavat tulokset ovat rohkaisevia: robotti toimii niin kylvössä kuin rikkojen kitkemis
KoneAgria 2023 veti väkeä Tampereelle, näyttelyyn tutustui 17 200 kävijää kolmen päivän aikana. Messuilla oli mukana ilahduttavan paljon näytteilleasettajia, ja myös uutuustarjonta oli runsas.
Typpilannoitteiden valmistukseen tarvittava ammoniakki on tuotava Suomeen ulkomailta, koska kotimaista tuotantoa ei ole.
Kanadassa luotiin 1970-luvulla rapsille ja rypsille oma tuotemerkki, Canola. Nyt Canola on haluttu vientituote ympäri maailman.
Alastarolainen Kimmo Polo panostaa täysillä kasvinviljelyyn. Ponnistelut ovat myös tuottaneet tulosta. Hän nappasi Ruismestari-tittelin vuonna 2019 huikealla rukiin 10 633 kilon keskisadolla. Tilan kokonaissatona vastaavaa määrää ei ole rekisteröity toistaiseksi mill