Maatalouskaupan rakenne ja toimintatavat muuttuvat. Berner haluaa pistää muutokseen vauhtia omalla viljelijäkaupallaan. Yhtiö uskoo, että myymälät vähenevät ja Suomen maatalouskauppa muuttuu eurooppalaisempaan suuntaan.

Berner ryhtyy myymään suoraan viljelijöille kasvinsuojeluaineita, lannoitteita, polttoöljyä ja todennäköisesti myös paljon muuta. Seuraavalla satokaudella suunnitteilla on aloittaa myös viljakauppa.

Maatalousosastonjohtaja Kalle Erkkolan mukaan viljelijöiltä on saatu hyvä vastaanotto.

”Viljelijöiltä saatu palaute on ollut tosi positiivista. Tuntuu, että he ovat kaivanneet uusia toimijoita ja muutosta maatalouskaupan toimintaan. Kustannustehokkuuden ja osaamisen tuominen on nähty arvokkaana. Myös tavarantoimittajat pitävät uutta myyntikanavaa tervetulleena.”

Toimintamallin ydin ovat 25 eri puolilla Suomea toimivaa myyjää. Myymälöitä ei tule, vaan kauppaa tehdään mies, puhelin ja auto -periaatteella. Tätä tukee verkkokauppa, joka aukeaa tammi-helmikuun vaihteessa.

Lue koko juttu tammikuun 2015 painetusta Maatilan Pellervosta. Tilaajana voit lukea jutun myös e-lehdestä osoitteessa http://www.pellervo-e-lehdet.fi

Jaa artikkeli