Hyvälaatuinen ja runsas rehusato luo edellytykset kannattavaan tuotantoon nautatilalla. 10 000 kuiva-ainekiloon pääseminen ei ole helppoa, mutta se on mahdollista.

Vinkkejä ja kokemuksia rehusadon parantamiseen oli helmikuussa jaossa Maito 2020 -seminaareissa. Asiantuntijoiden lisäksi omia kokemuksiaan ja näkemyksiään jakoivat huippurehun tuottajat tiloilta.

Valio Alkutuotanto, valiolaiset hankintaosuuskunnat ja Yara Suomi järjestivät helmikuun aikana kolme maidontuottajille suunnattua valtakunnallista seminaaria. Tilaisuuksien tavoitteena on lisätä tuottajien kilpailukykyä tehokkaalla nurmiketjulla. Seminaareja pidettiin Kuopiossa, Kalajoella ja Nokialla.

Kalajoen seminaarissa Yara Suomen markkinointi- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Jari Pentinmäki haastoi maidontuottajia satsaamaan rehuntuotantoon. Säilörehun keskisato on noin 4 500 kuiva-ainekiloa hehtaarilta. Kymppitonnin kerhoon pääseminen olisi kova, mutta silti mahdollinen tavoite lähes jokaiselle.

SAARA LIESPUU, teksti ja kuva

Lue koko juttu painetusta maaliskuun 2015 Maatilan Pellervosta. Tilaajana voit lukea sen myös E-arkistosta osoitteessa http://www.pellervo-e-lehdet.fi.

Jaa artikkeli