Antti Ojanperä ja Jutta Ihalainen ovat eläneet tänä vuonna unelmaansa Jokivarren Kunkun menestyksen myötä. Seitsemänvuotias ori voitti ravikuninkuuden kaikkien aikojen nopeimmalla yhteisajalla. Tähän tarvittiin lahjakas hevonen ja kovaa työtä.

Monet kysyivät Antti Ojanperältä, 35, ja Jutta Ihalaiselta, 31, onko kuninkuusravien jälkeen juhlittu kovasti. ”Kyllä sitä on oltiin heti seuraavana aamuna työssä tallilla. Haluamme pärjätä monella hevosella, joten on vain tehtävä nöyrästi töitä ja osattava nollata tilanne voittojenkin jälkeen”, Antti ja Jutta tuumivat.

”Täytyy olla kriittinen omaan tekemiseen ja hevoseenkin. Olemme nyt valmentaneet nyt viisi vuotta Kunkkua, joka on todella lahjakas hevonen. Tiedämme, että meidän pitää tehdä kaikkemme Kunkun eteen. Se tarkoittaa tosi tarkkaa huolenpitoa 365 päivää vuodessa”, Jutta jatkaa.

Pariskunta toteaa, että matkan varrella on tullut mukaan nöyryyttä. Ei pidä mennä sillä asenteella, että minä tiedän kaiken. On myös osattava pyytää apua tarvittaessa, pitää silmät auki ja suuta supummalla. Ajatteluun on tullut lisää realismia.

Pariskunta asuu Pihtiputaan keskustassa, mutta on vuokrannut hevostallin Jutan isän Martti Ihalaisen, 55, ja tämän vaimon Päivi Luomalan, 53, omistamalta Luomalan tilalta kilometrin päässä keskustasta. Martti Ihalainen pitää tilalla lisäksi vielä omaa viisipaikkaista hevostallia.

Antin ja Jutan tallissa, pihatoissa ja laitumilla käyskentelee reilut parikymmentä hevosta.

Jokivarren Kunkku

• Seitsemänvuotias ori on voittanut tänä vuonna ravikuninkuuden Joensuussa, suomenhevosten Suurmestaruus-ajon, kylmäveristen Suur-Hollola-ajon ja Tähtisprintteri-kilpailun.
• Ennätysten tekijä: kylmäveristen keskimatkan ME Lahdessa heinäkuussa 2015, suomenhevosten lyhyen matkan SE Mikkelissä 2015 ja 3-vuotiaiden suomenhevosten keskimatkan SE Teivossa 2011.
• Ravurin voittosumma uralta yhteensä yli 310 000 euroa, vuoden 2015 voittosumma 187 000 euroa, voittoprosentti 48 ja sijoitusprosentti 72.
• Omistajat: Arto Salmi ja Alpo Posti.
• Kasvattajat: Seppo Kivimäki ja Pekka Oravisjärvi.

Lue koko juttu joulukuun 2015 painetusta Maatilan Pellervosta. Tilaajana voit lukea sen myös Maatilan Pellervon e-lehdestä osoitteessa www.pellervo-e-lehdet.fi.

RIITTA SAARINEN, teksti
ANTTI SARAJA, kuvat

 

Jaa artikkeli