Pyylammen sukutilalla Alavudella kasvatetaan lihasikoja Atrialle. Lisätiloja on rakennettu 2000-luvulla tiiviiseen tahtiin ja jälkikasvukin on lähtenyt mukaan tilanpitoon.

Pyylammen tila sijaitsee Alavuden Sulkavankylässä, jota on joskus kutsuttu Suomen sikaisimmaksi kyläksi. Nykyään moni sikala on jo lopettanut, mutta eläinmäärä on säilynyt suunnilleen samana sikalakoon kasvaessa. Vesa ja Ritva Pyylampi ovat pysytelleet mukana kannattavuuden kanssa painivalla alalla ja laajentaneet tuotantoa moneen otteeseen. Nykyään sikalassa on 2 500 paikkaa.

Vesa oli aiemmin töissä Alavuden kaupungin maataloussihteerinä ja myös elinkeinoasiamiehenä. Vuonna 2000 hän ryhtyi kokopäiväiseksi maanviljelijäksi. Hieman aiemmin tilalla oli luovuttu emakoista ja keskitytty lihasikoihin.

VIRPI ADAMSSON, teksti ja kuva

Lue koko juttu painetusta joulukuun 2015 Maatilan Pellervon Eläin-liitteestä. Tilaajan voit lukea sen myös Maatilan Pellervon e-arkistosta osoitteessa www.pellervo-e-lehdet.fi.

Jaa artikkeli