Andalusian ihmeet avautuvat

Andalusia kutsuu Maatilan Pellervon lukijamatkalle huhtikuun alussa. Nautimme kevään lämmöstä, upeasta luonnosta ja tutustumme alueen maatalouteen. Päiväretkellä vierailemme Gibraltarilla.

Maatilan Pellervon aurinkoinen lukija- ja ammattimatka vie meidät Etelä-Espanjan keväiseen lämpöön. Malagan niemimaalla luonto on huhtikuussa vihreimmillään ja meri hohtaa kimmeltävänä. Andalusia tarjoaa lämmittävää aurinkoa, jylhää vuoristoa, loputonta rantaa, aktiivisia kaupunkeja, upeita makuelämyksiä, rikasta luontoa sekä monipuolista kulttuuria. Alueen historia yltää vuosituhansien taakse.

Lukijamatka antaa myös hyvän mahdollisuuden huolehtia työkyvyn ylläpidosta ja jaksamisesta ennen kevään kiireitä.

Maatalous on tärkeä osa Espanjan taloutta. Maan pohjoisosalle ovat ominaisia suuret tuotantoyksiköt, Andalusiassa puolestaan on runsaasti pienempiä tiloja. Espanjan tärkeimpiä maataloustuotteita ovat sitrushedelmät, vihannekset, vilja, oliiviöljy sekä viini.

Sunnuntai 2.4., matkapäivä

Kokoontuminen Helsinki–Vantaan lentoasemalle kello 18.40, jossa matkanjohtaja on vastassa. Finnairin lento Malagaan kello 20.40–00.15 (ma). Oppaamme on meitä vastassa lentoasemalla. Siirrymme bussiimme, joka vie meidät Torremolinoksen kaupunkiin hotelliimme Royal al Andalus**** (www.hotelroyalalandalus.es/en/) Pääsemme majoittumaan noin klo 1.30 aamuyöstä. Matkatavaroihin kannattaa varata itselle jotakin pientä iltapalaa.

Maanantai 3.4., maalaismarkkinat kauppahallissa

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Malagaa. Kauppahalli pursuaa paikallisten tuottajien myymiä liha-, kala-, vihannes- ja viljatuotteita. Paikalliset käyvät ostamassa täältä tuoretta paikallisruokaa. Meille esitellään kauppahallin toimintaa ja saamme omatoimisesti tutustua tarjontaan ja tunnelmaan. Sovittuun aikaan kävelemme vanhan kaupungin keskustaan, jossa on vapaata aikaa nauttia keväisestä tunnelmasta. Opas näyttää Picasso-museon sijainnin. Halukkaat voivat käyttää hyväkseen runsasta kahvila- ja ravintolatarjontaa. Iltapäivällä kokoonnumme yhteen ja lähdemme kaupunkikiertoajelulle. Opas neuvoo paikallismetron käytön. Metro on kätevä tapa liikkua Aurinkorannikolla kaupungista toiseen. Palaamme hotellille ja nautimme illallisen. Opas lähtee halukkaiden kanssa kävellen Torremolinoksen ydinkeskustaan.

Tiistai 4.4., maaseutukierros, viinitila, oliivitila

Nautittuamme aamiaisen ja lähdemme päiväretkelle. Oppaamme kertoo meille retken aikana runsaasti ja elävästi Andalusian historiasta, nykypäivästä, ihmisistä, elämisestä ja muusta kiinnostavasta. Pysähdymme pienessä Aloran kaupungissa. Jalkaudumme kylän kapeille kujille, toreille ja nähtävyyksien luo ja nautimme paikallisista kahvilapalveluista. (http://andalucia.com/province/malaga/alora/home.htm). Vierailemme myös oliivitilalla ja viinitilalla, maistelemme paikallisia tuotteita pienten suolapalojen kera. Palaamme iltapäivällä hotellille. Suosittelemme rentouttavaa ulkoilua merenrannan aurinkoisessa ja terveellisessä ilmastossa. Illallinen hotellilla.

Keskiviikko 5.4., Gibraltarin retki

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti länttä. Määränpäänämme on Britannialle kuuluva Gibraltarin niemimaa (passit mukaan). Matkan aikana kuulemme oppaaltamme Aurinkorannikon ja koko Espanjan kulttuurista ja historiasta. Tutustumme oppaan johdolla Gibraltariin kävellen. Meillä on myös omaa aikaa kierrellä tyypillisen brittiläisen pienkaupungin keskustan kaduilla ja kujilla. Retkemme kestää noin 9 tuntia. Saavumme hotellille, jossa odottaa illallinen.

 

Torstai 6.4., maidontuotantoa, juustola, kasvitieteellinen puutarha

Aamiainen. Pääsemme tutustumaan paikalliseen maidontuotantoon ja maidon jalostukseen juustoksi. Karun maaperän vuoksi juuston raaka-aineena on vuohenmaito. Vierailemme paikallisella tilalla, jossa isäntäväki esittelee elinkeinoaan ja paikallista elämää. Ennen paluuta hotellille vierailemme kasvitieteellisessä puutarhassa, Jardín Botánico Molino de Inca. Loppupäivä on vapaata aikaa nauttia lämmöstä, ulkoilusta ja luonnosta. Illallinen hotellilla.

Perjantai 7.4., omaa aikaa

Aamiainen. Olemme varanneet tämän päivän omatoimiseksi, ohjelmasta vapaaksi ajaksi. Halukkaat voivat lähteä oppaamme kanssa kävellen merenrantaa pitkin Benalmadenan kaupungin ranta- ja huvivenesatamaan. Sieltä voi palata voi joko kävellen tai paikallisbussilla. Nautimme päätösillallisen yhdessä hotellillamme.

Lauantai 8.4., kotimatka

Aamiaisen jälkeen siirrymme matkatavaroinemme bussiin. Kuljetus Malagan lentoasemalle, jossa hyvästelemme oppaamme. Klo 10.35 lähtee Finnairin lento Helsinkiin, jonne laskeudumme kello 16.05. Ikimuistoinen matkamme on päättynyt. Hyvää kotimatkaa.

Matkan hinta:

Matkan hinta jaetussa kahden hengen huoneessa: 1 475 €/hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu: 220 €/hlö
Finnairin liittymälento maakunnista: 160 €/hlö
Trio Travelsin palvelumaksu: 15 €/hlö

Ryhmän minimikoko on 20 matkustajaa.

Hinta sisältää:

Finnairin suorat lennot Helsinki–Malaga–Helsinki turistiluokassa

• 1 ruumaan menevän, kirjattavan matkatavaran, max. 23 kg ja käsimatkatavaraa 8 kg
• Suomenkielisen oppaan palvelut perillä matkan ajan
• Maatilan Pellervon edustaja mukana matkalla matkanjohtajan tehtävissä
• Ohjelman mukaiset kuljetukset kohteessa
• Majoituksen ****-tason hotellissa puolihoidolla
• Matkaohjelmassa mainitut vierailut (ellei toisin mainita)
• Lentokenttämaksut ja arvonlisäveron

Hinta ei sisällä:

• Matkavakuutusta, jonka ottamista suosittelemme jo matkan ennakkomaksun maksamisen jälkeen.
• Muita matkaohjelmassa mainitsemattomia palveluja
• Trio Travelsin palvelumaksua 15 €/hlö

Pidätämme oikeuden pieniin muutoksiin matkaohjelmassa.

Maksut ja maksuaikataulu:

Matka laskutetaan kahdessa erässä:

Ennakko- ja varausmaksu, 250 €/hlö, laskutetaan eräpäivällä noin 10 vrk ilmoittautumisesta. Trio Travelsin palvelumaksu, 15 €/hlö, laskutetaan ennakkomaksun yhteydessä. Loppumaksu laskutetaan eräpäivällä noin 45 vrk ennen lähtöä.

 

ILMOITTAUTUMISET JA TIEDUSTELUT:

27.1.2017 mennessä Trio Travels Ltd Oy.
Puh. 020 756 8615 tai sales@triotravels.fi
www.triotravels.fi

Paikkoja on rajoitetusti ja ne myydään varausjärjestyksessä.

Jaa artikkeli