Massey Ferguson 6718 S on maailman ensimmäinen nelisylinterinen yli 200-hevosvoimainen traktori. Se on myös maailman ketterin traktori siinä kokoluokassa.

Massey Ferguson esitteli syyskuussa uuden nelisylinteristen traktoreiden mallisarjan. Uuden 6700 S -sarjan huipulla on markkinoiden tehokkain nelisylinterinen traktori. Lisätehon kanssa Massey Ferguson 6718 S yltää maagiseen 200 hevosvoiman tehoon.

Uutuusmallistoon kuuluu kuusi traktoria. Niissä kaikissa on Agco Powerin suomalaisvalmisteiset 4,9-litraiset moottorit, joista on irrotettu nimellistehoa 120–175 hevosvoimaa. Malliston kaikissa traktoreissa on lisäteho-ominaisuus, joka tuo ainakin parikymmentä hevosvoimaa lisää.

Vääntömomentit ovat tasolla 614–840 newtonmetriä.

Vaihteistoja on 6700 S -sarjaan tarjolla kolme, muistakin Massikoista tutut Dyna-4, Dyna-6 ja portaaton Dyna-VT. Myös varustetasojen nimet Essential, Efficient ja Exclusive ovat entuudestaan käytössä.

Nostovoima kasvanut 11 prosenttia

Massikka on uutuusmalleissa panostanut nostolaitteeseen ja hydrauliikkaan. Mallisarjan yläpäässä nostoteho on vakuuttavat 9 600 kiloa. Hydrauliikan tuoton saa 190 litraksi, ja hydrauliikan lohkoja voi tilauskaavakkeeseen ruksata jopa kahdeksan.

Beauvaisin tehtaalla Ranskassa ollaan ajan hermolla. Massikkaan on tarjolla automaattiohjaus ja 12,1-tuumaisella näytöllä varustettu C3000-näyttöterminaali. Sitä voi käyttää esimerkiksi Isobus-yhteensopivien työkoneiden ohjaamiseen ja osalohkojen hallintaan.

Tervetullut uudistus on myös huoltovälin pidentyminen 600 tuntiin. Tämä muutos koskee myös Massey Ferguson 7700-sarjan traktoreita.

HELENA ANTTILA-LINDEMAN ja MIKKO LINDEMAN, teksti ja kuvat

Lue koko juttu painetusta huhtikuun 2017 Maatilan Pellervosta. Tilaajana löydät koko lehden myös e-arkistosta osoitteessa www.pellervo-e-lehdet.fi.

Jaa artikkeli