Antiikin ihmeet avautuvat

Maatilan Pellervon lukijamatka vie meidät Kreikkaan, antiikin ihmeitä ihastelemaan. Tutustumme Peleponnesoksen niemimaalla alueen historiaan, maatalouteen, metsiin ja alueen omaperäiseen luontoon.

Peleponnesoksella sijaitsevat mm. Olympos-vuori, Spartan kaupunki, Nemea ja Kreikan muinainen pääkaupunki Nemea. Niemimaan maatalous on monipuolista: vihanneksia, hedelmiä, mereneläviä, siipikarjaa, viiniä, oliivia, lammastaloutta… Vierailemme maatiloilla ja kurkistamme läheltä kreikkalaista elämänmenoa. Nautimme lumoavasta ilmapiiristä, ihanista maisemista, hyvästä ruoasta ja syksyn leppeästä lämmöstä.

17.10. Matkustuspäivä

Kokoontuminen Helsinki–Vantaan lentoasemalla klo XX.XX, jossa matkanjohtajamme on vastassa. Agean Airlinesin suora lento Ateenaan klo 18.00–21.35. Oppaamme Anna on meitä vastassa lentokentällä. Lähdemme turistibussilla kohti Peloponnesoksen niemimaata. Pidämme tauon kuuluisalla Korintoksen kanavalla, jossa mahdollisuus nauttia Tavernan tarjoilusta. Saavumme Drepanon kylään noin kello 01.00. Majoitumme viehättävään merenrantahotelliin. Huoneissa on pienoiskeittiö.

18.10. Drepano, perhemaatila

Aamiainen. Tutustumme oppaamme kanssa kävellen viehättävään 1 600 asukkaan kylään. Drepanoa ympäröivät appelsiini- ja mandariinipuupellot, oliivilehdot ja vihannesviljelykset. Turkoosi meri hyväilee vaikuttavaa hiekka- ja pikkukivirantaa. Hotellista on kylän keskustaan 400 metriä, rannalle 400 m. Vierailemme tyypillisellä pienellä maatilalla, jossa kasvatetaan hevosia, lampaita, kanoja, hanhia, vuohia… Siirrymme viereiselle appelsiiniviljelmälle ja tutustumme sitrushedelmien tuotantoon. Palaamme iltapäivällä hotellille ja nautimme runsaan kreikkalaisen lounaan viineineen merenrannalla. Lounaan jälkeen on vapaata aikaa nauttia syyskesän lämmöstä ja rentouttavasta maisemasta. Oppaamme lähtee alkuillasta paikallisbussilla halukkaiden kanssa tutustumaan läheiseen Naphlion kaupunkiin.

19.10. Antiikin Epidavros, luomutila, Vivarin kalastajakylä

Aamiainen. Lähdemme 30 km päässä, pinjapuiden siimeksessä sijaitsevalle pyhälle Antiikin Epidavrokselle, jossa oli vanhan ajan tärkein hoitoterapiakeskus. Tutustumme pyhäkköalueeseen, antiikin ajan parhaiten säilyneeseen ja loistavasta akustiikasta kuuluisaan amfiteatteriin, jonka akustinen kokemus mykistyttää vierailijat. Kuulemme, miten antiikin kreikkalaiset hoitivat ihmistä, sielua ja kehoa kokonaisvaltaisesti. Epidavrokselta jatkamme läheiselle luomuoliivitilalle, jossa tutustumme Kreikan tärkeimpään maataloustuotteeseen oliiviin. Käymme oliivilehdossa ja tutustumme oliiviöljyn valmistukseen maistiaisten kera. Matkamme jatkuu viehättävään Vivarin pieneen kalastajakylään, jossa nautimme herkullisen lounaan talonviineineen meren äärellä. Vivarista palaamme hotelliimme. Ilta vapaata aikaa.

20.10. Nafplionin kaupunki, maalaistori, kreikkalainen ilta

Aamiainen. Lähdemme tutustumaan noin 10 kilometrin päässä sijaitsevaan Nafplionin kaupunkiin. Se oli 1800-luvun alussa itsenäisen Kreikan ensimmäinen pääkaupunki. Pysähdymme isolla vihannes- kala- ja kukkatorilla. Kaupunkikierros venetsialaisvaikutteisessa vanhassa kaupungissa. Vierailemme pienessä arkeologisessa museossa, jossa tutustumme Argolidan alueen tuhansia vuosia vanhan kulttuurin aarteisiin. Iltapäivällä on vapaata aikaa Nafplionissa. Palaamme hotellille. Illalla osallistumme iloiseen kreikkalaiseen iltaan: elävää musiikkia, herkullista ruokaa, viiniä, rentoa yhdessäoloa, tanssia…

21.10. Maaseuturetki, viinitilavierailu

Aamiainen. Suuntaamme Nemean kuuluisalle viininviljelysalueelle. Tutustumme perhetilan viiniköynnöksiin, viinin valmistukseen ja historiaan. Maistelemme viinejä juustojen ja suolaisen kera. Viinitilalta jatkamme yhteiselle lounaalle. Palaamme iltapäivällä hotellille. Ilta vapaata aikaa.

22.10. Maaseuturetki, vuoristometsät, tippukiviluola

Aamiainen. Lähdemme vuorille 800–1 100 metrin korkeuteen Arkadian maakuntaan, muinaisen Pan-jumalan synnyinseudulle. Tämä metsien, luonnon ja karjan jumala soittaa panhuiluaan keijukaisten, nymfien tanssiessa…. Arkadiaa hallitsee lähes 2 000 metriin yltävä mänty- ja kuusipeitteinen Mainalos-vuori. Tutustumme vuoristometsiin ja -luontoon, metsänhoitoon sekä pysähdymme pienessä vuoristokylässä. Vierailemme vaikuttavassa tippukiviluolassa. Nautimme vuoristolaislounaan seudun viineineen. Palaamme iltapäivällä hotellille, ilta vapaata aikaa.

23.10. Omaa aikaa

Aamiaisen jälkeen opas lähtee halukkaiden kanssa paikallisbussilla Nafplionin kaupunkiin. Siellä on mahdollista tehdä matkamuisto-ostoksia ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Sovittuun aikaan halukkaat voivat palata paikallisbussilla oppaan kanssa hotellille. Illalla kokoonnumme läksiäisillalliselle.

24.10. Kotimatka

Aikainen aamiainen ja kello 08.00 hyvästelemme viehättävän hotellimme ja sen isäntäväen. Matkan varrella pieni pysähdys Korintin kanavalla, josta matka jatkuu lentokentälle. Lento Helsinkiin lähtee klo 13.30 ja saapuu klo 17.15.

 

Matkan hinta

• Matkan kokonaishinta on 1 365 €/hlö, ryhmän vähimmäiskoko 20
• Ennakkomaksu 300 €/hlö varauksen yhteydessä.
• Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.
• Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Hintaan sisältyy

• Aegean lennot Helsinki–Ateena–Helsinki turistiluokassa
• majoitus 3*-hotellissa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
• ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja palvelut
• ateriat: 4 lounas ja 2 x illallinen sisältäen paikallisen talon viinin ja veden
• suomalaisen matkanjohtajan ja oppaan palvelut kohteessa
• paikallisten asiantuntijoiden kohde-esittelyt eri tutustumiskohteissa
• Maatilan Pellervon edustaja on mukana matkalla.

Lisämaksusta

• yhden hengen huone 250 €/hlö. Ilman huonekaveria matkustavan varattava yhden hengen huone

Suosittelemme, että matkustajat ottavat jo matkan varausvaiheessa matkustajavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva oman tai läheisen äkillisen sairastumisen varalta.

Pidätämme oikeudet pieniin mahdollisiin aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen.

Matkatoimisto lähettää matkalaisille ennen matkaa yksityiskohtaisemman matkaohjelman ja tarkat aikataulut.

 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 9.7.2018 mennessä:

Kon-Tikin toimistolle p. (09) 466 300
sähköpostitse: ilmoittautumiset@kontiki.fi
verkkokauppa: www.kontiki.fi.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Oy Kon-Tiki Tours Ltd kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja.

Jaa artikkeli