Yhä useamman kuluttajan lompakko pullistelee rahan sijasta maksukortteja. Suoramyyjä ei pärjääkään enää ilman maksupäätettä.

Maksupäätteitä on tarjolla sekä satunnaiseen käyttöön että säännölliseen myymäläkäyttöön. Tekniikka on yksinkertaista ja toimivaa, kunhan langaton nettiyhteys löytyy. Maksupäätteiden lisäksi myös MobilePay tarjoaa yhden vaihtoehdon suoramaksamiseen.

Maksupäätteiden hinnoissa on huomattavia eroja. Suurin ero syntyy kuukausimaksujen ja korttiprovisioiden suuruudesta. Myös laitteen hankintahinta ja palvelun avaushinta vaihtelevat. Osa maksupäätteiden tarjoajista sitoo asiakkaan palveluun useammaksi vuodeksi.

Edullisinta maksupäätettä valitessa olisi suunnilleen tiedettävä, kuinka suuri on korttimaksujen kautta tuleva liikevaihto. Sen jälkeen on helpompi arvioida palvelun kokonaishinta.

Markkinoilla on tullut nopeaan tahtiin maksupäätepalveluita ja niitä on enemmän kuin alla esitellyt kuusi vaihtoehtoa. Kannattaakin tarkastella päätetarjontaa internetistä ja kysellä kokemuksia muilta suoramyyjiltä. Maksupääte on hyvä yhdistää aina kassajärjestelmään, jotta maksutapahtumat siirtyvät vaivatta kirjanpitoon.

Kartanon Riista Kytäjältä käyttää suoramyynnissä ja Reko-toreilla iZettle-maksupäätettä. Kuva: Mari Velama

Langaton laite toimii torilla

Maksupäätteiden toiminnassa on erona langallisuus tai langattomuus. Kiinteässä toimipaikassa langallinen laite on edullisempi ja mahdollisesti myös käyttövarmempi. Toreilla ja Reko-tapahtumissa johdoton pääte on ainoa vaihtoehto. Suurin osa suoramyyjistä valitseekin maksupäätteekseen puhelimen tai tabletin kautta toimivan, mobiilin laitteen.

Kaikilla nykyisillä maksupäätteillä onnistuvat myös alle 25 euron lähimaksut ilman tunnusluvun näpyttelyä. Lähimaksuominaisuus nopeuttaa asiakaspalvelua, mikä on etu esimerkiksi Reko-toreilla.

Lue koko juttu lokakuun 2018 Maatilan Pellervon Eläin-liitteestä. Tilaajana löydät koko lehdet myös e-arkistosta www.pellervo-e-lehdet.fi.

Jaa artikkeli