Suomalaiset kesäherkut – varhaisperuna, mansikka ja herne – kuuluu syödä tuoreena. Silloin ne maistuvat siltä kuin niiden pitääkin. Lännentilan yrittäjien ajatus on, että tuote päätyy pellolta pöytään vuorokaudessa.

Lännentila sai mielenkiintoisen nimensä aiemmilta omistajiltaan. Vuonna 1969 Juhani Lagerstam osti Lumijoelta viisi maatilaa ja perusti naudanlihan tuotantotilan. Nimekseen se sai Yhdysvalloissa vietettyjen vuosien innoittamana Lännen Karjatila.

Karjankasvatus on tilalla loppunut jo aikoja sitten, omistajasukukin vaihtunut. 1980-luvulla tilan tuotantosuunta vaihtui lihasta perunaan. Kyösti Karjula aluksi vuokrasi tilaa ja tuotti siemenperunaa.

Nyt puikoissa hääräävät hänen poikansa. Kolme viime vuotta viljelijänä on ollut Klaus Karjula.

Lännentila on yksi pohjoisen Suomen suurimmista mansikkatiloista.

Kaikkien yhteinen kotitila

Lännentila haluaa olla pohjoisen Suomen kotitila. Tila, jonka tuotteet ja palvelu saavat ihmisen hyvälle mielelle, nostavat hymyn huulille.

”Kotitilasta tulee ihmiselle lämmin fiilis. Sellainen olo, että ostan tutulta viljelijältä, ostan Klausin mansikoita. Tiedän, että saa tuoretta ja maukasta”, 27-vuotias Karjula kuvaa sanaa ”kotitila”.

Siitä kertovat myös yrityksen arvot: työ tehdään ahkeruudella ja intohimolla. Ollaan reiluja, ja kehitytään jatkuvasti, jotta asiakkaan odotuksen ylittyvät.

”Lännentilalta saa pohjoisen parhaita makuja ja mieleenpainuvia elämyksiä.”

Lue koko juttu painetusta elokuun 2019 Maatilan Pellervosta. Tilaajana löydät koko lehden myös e-arkistosta www.pellervo-e-lehdet.fi.

Jaa artikkeli