Vetoletkulevitystä Häggman urakoi nyt toista kesää. Menetelmä on asiakkaiden suosiossa.
Kilpailijat eivät voi olla vihollisia, sanoo urakoitsija Mikko Häggman. Jos kaataa noukinvaununsa ojaan, on kiva kun on muutama puhelinnumero, mihin soittaa. Asiakkaan työ kun hoidetaan joka tapauksessa.
Somerolainen Mikko Häggman aloitti urakoitsijan uransa toiminimellä ja vuokrakoneilla nuorena, yläasteen viimeisellä luokalla vuonna 2005.
Nyt Koneurakointi Mikko Häggmanilla on töissä kuudesta seitsemään miestä. Mikko itse on kolmikymppinen, ja nuoria ovat myös valtaosa hänen työntekijöistään.
Yritys urakoi kaikkia maatalouden töitä, pääasiassa rehuntekoa, lietteen ja kuivalannan levitystä sekä haketusta. Myös kylvöjä ja puinteja tehdään. Mottona on, että se mikä tehdään, tehdään kunnolla.
Lue koko juttu painetusta elokuun 2019 Maatilan Pellervosta. Tilaajana löydät koko lehden myös e-arkistosta www.pellervo-e-lehdet.fi.
Viljanviljelijän kannattaa päivittää käyttämänsä lajikkeet aika ajoin, sillä jalostus parantaa satoisuutta ja viljelyvarmuutta. Kotimaiset lajikkeet on kehitetty Suomen oloihin.
Metsäkiinteistöjen hinnat ovat nousseet tasaisesti vuosituhannen taitteesta. 23 vuodessa metsä-hehtaarin hinta on yli kaksinkertaistunut.
Tuotannon ja työtapojen optimointi parhaan mahdollisen tuoton saamiseksi on keskeinen tavoite Kylä-Köönikän tilalla Satakunnassa. Tavoitteeseen pyritään käyttämällä tuotantopanoksia harkiten ja ajoittamalla sadon myynti oikein.
Turvemaiden rooli ilmastonmuutoksessa on viime aikoina ollut tapetilla. TURNEE-hankkeessa Soinin Naarasnevalla otetaan selvää, miten suonpohjan metsitys vaikuttaa hiilensidontaan ja päästöihin. Tärkeänä työkaluna on jatkuvatoiminen mittausasema.
Tuotantokustannusten raju ja nopea nousu on laittanut maatalousyrittäjät miettimään säästökeinoja. Mitä voisi tehdä, jotta säästöjä syntyisi, ja miten tulisi varautua tulevaan kasvukauteen?