Luonto on hemmotellut Sloveniaa. Luoteessa ovat Juliaaniset Alpit, lounaassa välkehtivän sininen Adrianmeri ja vehmas luonto. Sisämaassa näkymät ovat kumpuilevaa metsä- ja peltomaisemaa.

Maan kauneus, siisteys ja turvallisuus luovat yhdessä monipuolisen luonnon kanssa erinomaiset puitteet virkistävälle matkalle; Sloveniaa voi kuvata kahden miljoonan asukkaan turvalliseksi pesäkoloksi keskellä Eurooppaa.

Monipuolisen matkaohjelmamme aikana tutustumme niin Alppialueeseen, sisämaahan kuin Adrianmeren rannikkoonkin. Tutustumme, maaseudun elinkeinoihin, matkailuun, luontoon, ihmisiin ja elämänmenoon. Suomalainen ammattioppaamme on toiminut alueella vuosikymmeniä, hän pystyy kertomaan autenttisesti maan elinkeinoista ja kehittymisestä Jugoslavian ajoilta nykyaikaan.

Tervetuloa tutustumaan tähän luonnonkauniiseen ja monipuoliseen maahan ja sen maaseutuelinkeinoihin.

Matkaohjelma 

22.5. maanantaimatkapäivä, Venetsia ja Ljubljana (L, I)

Kokoontuminen Helsinki – Vantaan lentoasemalla kello 05:00. Ilmoittautuminen vastaanottajalle sovitussa paikassa. Finnairin suora lento Venetsiaan kello (07:05 – 09:05). Lentoasemalla siirrymme odottavaan turistibussiin ja jatkamme suoraan Venetsian historialliseen kaupunkiin Troncheton parkkisaarelle, josta kuljetus Venetsian keskustaan. Teemme ensin opastetun kävelykierroksen keskusta-alueella, ja sen jälkeen nautimme lounaan. Lounaan jälkeen on vapaata aikaa tutustua kanaalien, kujien, siltojen ja kuppiloiden värittämään keskustaan.

Sovittuun aikaan iltapäivällä kokoontuminen yhteen ja siirtyminen oppaamme kanssa takaisin parkkisaarelle ja odottavaan bussiimme.

Matkamme jatkuu Slovenian rajalle ja edelleen pääkaupunki Ljubljanaan. Ajoaika on noin 3 tuntia. Arvioitu saapumisaika Ljubljanaan on kello 20:00. Majoittuminen keskustahotelliin ja yhteinen illallinen.

23.5. tiistai | Juliaaniset alpit, Bled, Bohinj ja Ljubljana (A, I)                 

Aamiaisen jälkeen suuntaamme luoteeseen noin 50 km:n päässä sijaitseville Juliaanisille Alpeille. Täällä tapaamme slovenialais- – suomalaisen pariskunnan. Suomalainen agronomi rouva ja slovenialainen metsänhoitajaherra toimivat päivän asiantuntijaoppainamme. Tutustumme paikalliseen metsäluontoon ja metsien hoitoon sekä Alpeilla yleistyneisiin hyönteistuhoihin ja niiden torjuntaan. Vierailemme maidontuotantoon ja maatilamatkailuun erikoistuneella maatilalla, jossa saamme myös maistella tilan tuotteita. Alkuillasta paluu Ljubljanaan tuttuun hotelliimme. Halukkaat voivat lähteä kävellen oppaan kanssa tutustumaan kaupungin ydinkeskustaan. Yhteinen illallinen.

24.5. keskiviikko | Kotivierailu pientilalla, metsäkävely, meijerivierailu,Portorozin rantakaupunki (A,L,I)

Nautittuamme aamiaisen hyvästelemme Ljubljanan ja suuntaamme kohti lounasta turkoosina hohtavaa Adrianmerta. Matkan varrella teemme kotivierailun pientilalle. Isäntäväki esittelee meille kotinsa, teemme metsäkävelyn tilan lähimetsässä ja kuulemme vertailevaa kokemusta asumisesta Suomessa / Sloveniassa. Nautimme lounaan paikallisessa kyläravintolassa – Jurcassa. Vierailemme paikallisessa pienmeijerissä. Tuotantotiloihin emme luonnollisestikaan pääse. Isäntäväki kertoo tuotannostaan ja maistelemme tilan tuotteita. Alkuillasta saavumme Adrianmeren rannalle ihastuttavaan Portorozin rantakaupunkiin. Majoitumme **** tason kylpylähotelliin. Illallinen hotellin runsaasta noutopöydästä (kuten kaikkina iltoina).

25.5. torstai | Kävelyretki Piranin historialliseen kaupunkiin, vierailu maaseutumatkailutilalla (A, I)

Hotellin kylpyläosasto aukeaa aamusta, mahdollisuus käydä siellä rentoutumassa ennen aamiaista (kuten kaikkina arkiaamuina tässä hotellissa). Hotellin runsas noutopöytäaamiainen. Sovittuun aikaan kokoontuminen oppaan luo hotelli aulaan. Kävelyretki Portorozin ydinkeskustassa ja edelleen viehättävää rantapromenadia pitkin läheiseen venetsialaisten perustamaan vanhaan Piranin rantakaupunkiin. Oppaan kanssa tutustuminen Piranin sokkeloisiin kujiin ja toriin. Vapaata aikaa. Sovittuun aikaan kokoontuminen ja siirtyminen tilausajolla Ingrid -emännän maatilalle. Tutustuminen tilan tuotantoon ja toimintaan. Tuotteiden maistelua. Mahdollisuus ostaa tilan palkittuja viinejä. Loppuiltapäivästä paluu Portoroziin. Illallinen. Ilta vapaata.

26.5. perjantai | Päiväretki Kroatiaan, Istrian kierros, Porec, Pazin, ja Dulen viinitila
(A, I) Passi mukaan retkelle!

Normaalit aamutoimet. Sovittuun aikaan kokoontuminen aulaan ja siirtyminen odottavaan turistibussiin. Päiväretki Kroatiaan, Istrian niemimaalle. Tutustuminen Porecin rantakaupunkiin, Pazinin kylään ja vierailu Dulen maatilamatkailua harjoittavalla viinitilalla. Hauskaa ohjelmaa ja tilan tuotteiden maistelua. Alkuillasta paluu hotellille. Illallinen.

27.5. lauantai | Lomailua (A, I)

Aamiainen, jonka jälkeen vapaata ohjelmaa. Alueen pääkaupunkiin Koperiin on noin 20 km:n matka. Halukkaat voivat käydä omatoimisesti tutustumassa kaupunkiin joko linja-autolla tai taksilla. Ennen hotellin illallista voivat ryhmäläiset halutessaan vielä kokoontua hotellin baarin seurustelemaan ja kertaamaan matkan kokemuksia. Aamulla aikainen herätys.

Opas päivystää illalla etukäteen sovitusti. Illallinen.

28.5. sunnuntai | Kotimatka (A)

Kellot soimaan aikaisin – opas antaa edellispäivänä ohjeet. Hotellilta saamme aamiaispaketit. Venetsian kentälle saapuminen klo 07.30. Lähtöselvitys ja siirtyminen lähtöterminaaliin. Finnairin lento Helsinkiin lähtee kello 09.50 ja saapuu klo 13.40. Iloinen ja antoisa matka on päättynyt.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

MATKAKOHDE Slovenia
MATKAN AJANKOHTA 22.–28.5. 2023 (ma-su)
MATKAN HINTA 1 790 €/hlö/2hh

Matkan kokonaishintaan sisältyy suora lento Helsinki–Venetsia–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen • ohjelman mukaiset kuljetukset • ateriat: 2 x lounas ja 6 x illallinen • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta yhden hengen huone 525 € • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla • ruokajuomat • muut mahdolliset palveluten 

Jaa artikkeli