Keväinen virkistysmatka suuntautuu satukirjan maisemiin – ihastuttavaan Itävaltaan. Matkalla näemme kauniita alppi- ja järvimaisemia, linnoja, luostareita, Tonavaa myötäileviä viinialueita, kuvankauniita kyliä sekä menneen maailman keisarillista loistoa. Matkan aikana käymme myös tutustumassa paikalliseen maitotilaan ja juustolaan.  

Alustava matkaohjelma

20.5. maanantai│saapuminen Tonavan laaksoon (L, I)

Finnairin suora lento Wieniin, jossa suomalainen paikallisopas on vastassa. Ajamme Unescon kulttuuriperintölistalla olevan Tonavan jokilaakson halki. Matkan varrella käymme nauttimassa leikkelelounaan paikallisella viinitilalla sekä maistelemassa viinejä. Käymme myös Stift Melkin upeassa benediktiläis-luostarissa. Majoittuminen Tonavan rannalle ja illallinen.

21.5. tiistai│Keisariperheen jalanjäljillä (A, I)
Ajamme Bad Ischlin kylpyläkaupunkiin, jossa keisariperhe tapasi viettää kesälomiaan. Vierailemme Kaiservillan linnassa ja ihastelemme Keisarinna Elisabethin eli Sissin ja hänen miehensä Keisari Franz Josephin aikaisia huoneita. Omaa aikaa lounaaseen ja kahvitteluun. Majoittuminen Hallstättersee-järven lähelle ja illallinen.

22.5. keskiviikko│Hulppeiden maisemien päivä (A, I)

Ajamme St.Gilgenin kylään Wolfgang-järvelle, josta siirrymme laivalla viehättävään St. Wolfgangin kylään. Nousemme vanhalla hammasratasjunalla ylös Schafberg-vuorelle, josta avautuu upea näkymä lukuisille ympärillä oleville järville ja vuorille. Hulppeiden maisemien jälkeen on aika palata takaisin hotellille. Illallinen hotellissa.

23.5. torstai | Kotkanpesä ja Salzburg (A, I)

Aamupäivällä teemme retken kuuluisaan Hitlerin Kotkanpesään, josta saamme ihailla hulppeita näkymiä ympäröivälle alppialueelle ja Königsee-järvelle. Ylhäällä on myös ravintola ja näköala terassi. Jatkamme Salzburgiin, Mozartin syntymäkaupunkiin, jossa näemme mm. Schloss Mirabell- linnan upean puutarhan, Salzburgin tuomiokirkon, Festspielhaus-konserttitalon, arkkipiispan palatsin, lukuisia barokkiaikaisia kirkkoja ja Mozartin syntymäkodin.

24.5. perjantai | Wien ja kotimatka (A, L)

Ennen kotimatkaa tutustumme Wieniin, jossa näemme mm. Ring-Straßen kehäkadun varrella sijaitsevat lukuisat upeat rakennukset sekä Musikvereinin konserttitalon, josta Wienin Filharmonikkojen uuden vuoden konsertti lähetetään maailmalle. Lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle. Finnairin iltalento Helsinkiin.

Muutokset matkaohjelmaan ja lentoaikatauluihin mahdollisia. Vierailut maitotilalle ja juustolaan vahvistuvat myöhemmin.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Matkan hinta alkaen

1839 € /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

Matkan hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Wien–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
 • ohjelman mukaiset suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
 • Maatila Pellervo – lehden edustaja mukana koko matkan ajan
 • ateriat: 1 x lounas ja 4 x illallinen
 • leikkelelautanen ja viininmaistajaiset viinitilalla
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 150 €
 • ruokajuomat
 • muut mahdolliset palvelut

Lennot

AY1471

Finnair

Helsinki – Wien

20.5.2024

klo 09.25–10.50

AY1476

Finnair

Wien – Helsinki

24.5.2024

klo 19.15–22.40

 

Hotellit

Hotel Donauhof 20.-21.5.
An der Donau 40
A-3644 Emmersdorf
www.pichler-wachau.com

Tonavan rannalla, Wachaun viiniviljelysalueella sijaitseva viehättävä perheomisteinen hotelli, vastapäätä kuuluisaa Stift Melkin luostaria. Emmersdorfin nostalgisen kylän keskustan palvelut ovat mukavasti hotellin lähellä.

Landhotel Agathawirt 21.-24.5.
St. Agatha 10
A – 4822 Bad Goisern
www.agathawirt.at

Landhotel Agathawirt on pieni, mutta rakkaudella ja henkilökohtaisella palvelulla johdettu hotelli.

Hotelli sijaitsee lähellä Hallstättersee-järveä, hurmaavissa alppi- ja järvimaisemissa. Kauniisti hoidettu puutarha.

Varaukset

15.3. mennessä: www.kontiki.fi. Verkkokaupassa myynnissä oleviin matkoihin teemme varauksia myös sähköpostitse ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466 300 ilman palvelumaksua.

Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 15 hengen ryhmäkokoa.

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.

89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.

54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.

14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Kon-Tiki Toursin räätälöityjen matkojen erityisehdot kuluttajille täältä: https://www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/, jotka varaaja saa myös varauslaskutuksen yhteydessä kirjallisena.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. valuuttakurssin, polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä.

Vastuullinen matkanjärjestäjä

Kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä.

Lisätietoja

Ryhmämatkatoimisto Kon-Tiki Tours puh. 09 466 300 www.kontiki.fi

 

Jaa artikkeli