Ensimmäinen valtakunnallinen Luomuelintarvikepäivä lokakuussa Helsingissä halusi osaltaan auttaa luomualaa varautumaan kasvavaan kysyntään, esitteli uutuuksia ja antoi tuottajille kasvot.

Porvoolaisen Bosgårdin kartanon Aarne Schildt kertoi tilan monipuolisesta kehittämisestä, jonka ideana on yhdistää kestävää lihantuotantoa matkailuun. Schildtin suvulle 1610-luvulla perustetun kartanon maat tulivat 1953.

Vuoteen 1992 saakka pelloilla kasvoi pääosin viljaa. Nykyään tila kasvattaa luomulaidunnautoja, viljelee viljaa ja hoitaa talousmetsiä ilman avohakkuita. Kartanolla on 300 hehtaaria peltoa ja lisäksi 160 hehtaaria luonnonlaitumia.

”Meille laidunnus on perusasia. Eläinten pitää saada liikkua laitumella, jotta voimme tuottaa laadukasta lihaa.”

Tila tuottaa eläimilleen itse luomurehun. Vuodesta riippuen myös myyntiin liikenee luomukauraa ja luomuhärkäpapua.

PÄIVI KAPIAINEN-HEISKANEN, teksti

Koko jutun löydät painetusta Eläin-liitteestä ja tilaajana myös digilehdestä osoitteessa http://www.pellervo-e-lehdet.fi.

Jaa artikkeli