Suomalaista ohraa ostettaisiin Kiinaan merkittäviä määriä, mutta vain isoissa erissä. Vienti voitaisiin toteuttaa kannattavasti merikonteilla.

Polar Oatsin Tomi Virolaisella on joulun alla positiivinen ongelma. Kiinalaiset haluaisivat ostaa Suomesta rehuohraa, mutta määrän pitäisi olla nelinkertainen Polar Oatsin tarjoamaan määrään verrattuna. Vähempi kuin 20 000 tonnin sopimus ei kiinalaisia kiinnosta.

”Olemme tarjonneet Kiinaan 3 000–6 000 tonnin toimitusta, mutta he haluaisivat 20 000 tonnia. Ohraa siis puuttuu 14 000 tonnia. Muuten kaupankäynti tuntuu sujuvan heidän kanssaan joustavasti.”

Neuvottelut ovat jatkoa Polar Oatsin viimekesäisille Kiinan kaupoille. Silloin yhtiö vei kiinalaiselle ostajalle rehuohraa merikonteissa. Kontit lastattiin tiloilla, vietiin satamaan ja sieltä laivalla Kiinan Qingdaoon. Ostaja maksoi ohrat Polar Oatsille heti, kun kontit oli lastattu laivaan. Kiinan kaupasta kerrottiin tarkemmin Maatilan Pellervon kesäkuun numerossa.

SILJA VUORI, teksti ja kuva

Lue koko juttu tammikuun 2015 painetusta Maatilan Pellervosta. Tilaajana voit lukea jutun myös e-lehdestä osoitteessa http://www.pellervo-e-lehdet.fi

Jaa artikkeli