Reijo Holtinkoski on ollut metsähommissa 14-vuotiaasta lähtien. Armeijan jälkeen innostus johti metsäkoneyrityksen perustamiseen veljien kanssa. Viisi vuotta sitten perustettiin markkinointiyhtiö muiden toimijoiden kanssa ja työ jatkuu nyt kannolta tehtaalle -periaatteella.

Ylikiiminkiläisellä Reijo Holtinkoskella on nuoresta asti ollut polte ja into metsähommiin. Kun koneet kiinnostivat myös, uravalinnalle olikin oivat lähtökohdat. Nuori mies ei raskaita töitä kaihtanut.

”Neljätoistavuotiaana lähdin pöllimetsään naapurin pojan kanssa ja kuusitoistavuotiaana metsuriksi Kajaani Oy:lle. Kesäisin olin uittohommissa Oulujoen uittoyhdistyksellä. Armeijan jälkeen tuntui, että töitä on hyvin tarjolla ja Pertti-veljen kanssa hankittiin 1973 metsätraktori Valmet Jehu 920. Vuonna 1982 mukaan tuli nuorin veli Jaska. Konekalustoa on lisätty aina tarpeen mukaan.”

Nykyään Koneurakointi Holtinkoski Oy:llä on kuusitoista työntekijää, viisi hakkuukonetta, viisi ajokonetta, kolme kaivuria, lavetti ja traktori. Liikevaihto on 1,6 miljoonaa. Toimitusjohtajana toimii Reijo Holtinkoski. Perheen pojat Jukka ja Antti työskentelevät myös yrityksessä. Saara-tytär hoitaa tällä hetkellä yrityksen paperihommia.

”Vuonna 2009 perustettiin Forest Logistic Oy, joka on markkinointiyhtiö. Sen yhteistyöketjussa meitä on viisi yrittäjää ja viisi yhteistyökumppania.”

AULIKKI ALAKANGAS, teksti
MARKKU RUOTTINEN, kuva

Lue koko juttu helmikuun 2015 painetusta Maatilan Pellervosta.

Jaa artikkeli