Salaisuuksien Skotlanti

Skotlannin omaperäinen luonto on muovannut omaperäisen ja ylpeän kansan. Tästä yhdistelmästä on syntynyt ainutlaatuinen Ylämaan kulttuuri. Maatilan Pellervon lukijamatkalla pääsemme tutustumaan kiehtovaan Skotlantiin; sen maa-, metsä- ja karjatalouteen sekä huikeisiin maisemiin ja kiinnostavaan historiaan.

Skotlannin omaperäinen luonto on muovannut omaperäisen ja ylpeän kansan. Tästä yhdistelmästä on syntynyt ainutlaatuinen Ylämaan kulttuuri. Maatilan Pellervon lukijamatkalla pääsemme tutustumaan kiehtovaan Skotlantiin; sen maa-, metsä- ja karjatalouteen sekä huikeisiin maisemiin ja kiinnostavaan historiaan.

Maatalous muovaa merkittävästi Skotlannin maisemaa. Suurin yksittäinen maatalouden tuotantosuunta on lihakarjan kasvatus. Skotlanti on satsannut viime vuosikymmeninä nummimaiden metsittämisiin ja metsäluonnon hoitoon. 1960-luvulle paljaina olleet rinteet ovat saaneet puupeitteen. Saamme matkallamme hyvän käsityksen alueen maa- ja metsätaloudesta sekä ympäristönhoidosta.

Alueelle ovat tyypillisiä tyylikkäät linnat, loistokkaat puutarhat, viskin valmistus, kansantarinat ja uskomukset, kuten tarina Loch Nessin hirviöstä. Yövymme huikeissa maisemissa Loch Ness -järven tuntumassa. Lisäksi pääsemme maistelemaan paikallisia maaseudun herkkuja. Tutustumme myös historialliseen Edinburghin kaupunkiin.

To 21.4. matkustuspäivä, metsäasiaa ja paikallista luontoa

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla klo 6.30. Lentomme lähtee klo 8.30 Helsingistä ja laskeutuu klo 9.10 Edinburghin lentokentälle. Oppaamme on meitä vastassa lentoasemalla.

Edinburghista aloitamme matkamme kohti Ylämaita. Nautimme matkan varrella lounaan paikallisessa ravintolassa. Aviemoreen saavuttuamme tapaamme paikallisen metsäalan ammattilaisen, jonka opastamana teemme päivän ammattivierailun. Hän kertoo meille metsäpalvelujen tuottamisesta yksityisille metsänomistajille ja metsänomistajien yhteistyöstä. Tutustumme metsänuudistamisohjelmaan, jonka tavoitteena on säilyttää alkuperäiset metsät mm. poistamalla eksoottiset havupuut. Jatkamme kohti Invernessin kaupunkia Loch Ness -järven tuntumaan. Majoitumme keskustahotelliin, jonka jälkeen on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin ja tehdä ostoksia.

Pe 22.4. Rothiemurchusin tila, Tomatinin viskitislaamo

Aamiaisen jälkeen lähdemme linja-autolla kohti Rothiemurchusin tilaa, jonne on noin 45 minuutin ajomatka Invernessistä. Tilalla tapaamme tilanhoitajan ja hänen johdollaan tutustumme tilaan ja kuulemme tilan toiminnasta. Tilalla kasvatetaan ylämaankarjaa, ohraa sekä taimenia. Näiden lisäksi tilan ympäristössä vaeltaa saksanhirviä sekä metsäkauriita. Tilavierailun jälkeen nautimme lounaan. Matkamme jatkuu takaisin kohti Invernessiä. Skotlanti mielletään viskin kotimaaksi ja me vierailemmekin matkan varrella Tomatinin viskitislaamossa. Teemme viskitislaamossa opastetun kierroksen. Kierroksen päätyttyä saamme tilaisuuden maistella tämän viskitislaamon viskiä. Vierailun jälkeen matkaamme takaisin Invernessiin, jonne saavumme illalla. Ilta on vapaata aikaa.

 

La 23.4. risteily Loch Ness -järvellä ja paikallista maataloutta

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Loch Ness -järven rannalle ja siirrymme risteilyalukseen, jolla pääsemme ihastelemaan seudun jylhiä maisemia. Näemmeköhän kuuluisan hirviön? Risteily kestää noin tunnin. Päätämme risteilymme Urquhart Castlen historiallisille raunioille ja sen vierailukeskukseen, jossa tutustumme mielenkiintoiseen näyttelyyn. Nautimme lounaan päivän aikana. Iltapäivällä teemme vierailun paikalliselle tilalle, jossa tutustumme mm. peltoviljelyyn sekä maan moninaiskäyttöön ylämailla. Vierailun jälkeen palaamme takaisin Invernessiin. Ilta on vapaata aikaa.

Su 24.4. Edinburgh

Hotellin aamiaisen jälkeen pakkaamme laukkumme meitä odottavaan linja-autoon ja sanomme hyvästit Invernessille. Matkaamme kohti Edinburghia ja nautimme lounaan matkan varrella. Saavuttuamme Edinburghiin teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme Edinburghin keskustan nähtävyyksiin. Edinburghin uusi ja vanha keskusta liitettiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1995. Kaupunki on ollut Skotlannin pääkaupunki vuodesta 1437. Kaupunkikierroksen jälkeen majoitumme historiallisessa keskustassa sijaitsevaan hotelliimme. Loppupäivä on vapaata aikaa ja sen voi käyttää haluamallaan tavalla.

Ma 25.4. kotimatka

Nautimme hotellilla aikaistetun aamiaisen tai saamme aamiaiseväspaketin mukaamme ja suuntamme kohti Edinburghin lentoasemaa. Lentomme Edinburghista Helsinkiin lähtee klo 9.50 ja perille Helsinkiin se laskeutuu klo 14.40. Antoisa matkamme päättyy, hyvää kotimatkaa!

 

Matkan hinta:

Jaetussa kahden hengen huoneessa: 1 495 €/hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu: 135 €
Trio Travelsin palvelumaksu: 15 €/hlö

Yritysmyynti: Maatalousyrittäjillä on verovähennysmahdollisuus, josta johtuen matka ei ole Kilpailu- ja kuluttajaviraston valmismatkavakuuden piirissä. Matkan hinta on laskettu 3.11.2015 voimassa olevan valuuttakurssin mukaan. Kurssitarkastus tehdään kuluttajaviranomaisten ohjeiden mukaisesti 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Hinta sisältää:

– Edestakaiset turistiluokan lennot Helsinki–Edinburgh–Helsinki
– Kohteessa ohjelman mukaiset kuljetukset
– Majoituksen ***-tason hotelleissa aamiaisella
– Lounaat matkaohjelman mukaisesti (ei sisällä ruokajuomia, ellei toisin mainita
– Kaikki ohjelmassa mainitut vierailut, opastukset ja sisäänpääsymaksut
– Suomenkielinen oppaan palvelut kohteessa koko matkan ajan
– Maatilan Pellervon edustajan mukana matkalla matkanjohtajan roolissa
– Lentokenttämaksut ja arvonlisäveron

Hinta ei sisällä:

– Trio Travelsin palvelumaksua 15 €/hlö
– Palvelurahoja eli tippejä
– Ohjelmassa mainitsemattomia palveluja
– Matkavakuutusta, jonka ottamista suosittelemme heti ennakkomaksun maksettuanne.

Maksut ja maksuaikataulu:

– Ennakko-/varausmaksu laskutetaan n. 10 vrk:n kuluessa ilmoittautumisesta. Ennakkomaksu on 250 €/hlö, ja sen yhteydessä laskutetaan Trio Travelsin palvelumaksu.
– Matkan loppumaksu laskutetaan eräpäivällä 45 vuorokautta ennen matkan alkua.

 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut 12.2.2016 mennessä: Trio Travels Ltd Oy, Irene Hiltula 020 756 8610 /irene.hiltula@triotravels.fi tai triotravels.fi.

Jaa artikkeli