Tietoa on nykytekniikalla helppo kerätä, mutta ellei sitä pysty hyödyntämään, se on arvotonta. Pilvipalveluiden käyttö sujuu myös mobiilisti, mikä tekee niiden käyttämisestä joustavaa.

Pilveen meneminen ei tarkoita vain auringon peittymistä. Yhä useammin sillä viitataan pilviteknologian avulla toteutettuihin pilvipalveluihin, jotka ovat netissä käytettäviä tietokonesovelluksia. Niitä ei tarvitse asentaa omalle tietokoneelle, eikä niiden päivityksestä tai varmuuskopioinnista tarvitse huolehtia. Niille on yhteistä, että niitä voi käyttää erityyppisillä laitteilla sekä eri käyttöjärjestelmillä.

Maatalouteen on tullut myös useita sovelluksia, joissa antureiden keräämä tieto siirtyy pilveen, jossa sitä pystyy tarkastelemaan keskitetysti.

Pilveen voidaan sijoittaa myös tallennustilaa, jolloin sitä voi käyttää joko tiedostojen säilyttämiseen tai varmuuskopiointiin.

HELENA ANTTILA-LINDEMAN, teksti ja kuvat

Painetusta joulukuun 2016 Maatilan Pellervosta löydät muutamia esimerkkejä maatalousyrittäjille suunnatuista uusista tai uudehkoista pilvipalveluista. Tilaajana löydät lehden myös e-arkistosta osoitteessa pellervo-e-lehdet.fi.

Jaa artikkeli