Faba, ProAgria ja Mtech Digital Solutions Oy julkaisivat kesäkuussa maatilan johtamiseen tarkoitetun sähköisen palvelun nimeltä Bisnes+. Ensimmäinen versio on tarkoitettu karjatiloille, syksyllä palveluun liitetään myös kasvinviljelytilat.

Bisnes+ on palvelu, jossa yhden tunnuksen ja salasanan takana on monta tilan toimintaan oleellisesti liittyvä tietoa. Päänäkymään voi tuoda itselle tärkeimmät mittarit johtamisen ja päätöksenteon tueksi. Oman tilan tiedot ovat aina ajan tasalla ja käytettävissä, ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta.

Dokumentit yhdessä paikassa

Yksi palvelun pilottikäyttäjistä on Mari Toivonen Sauvosta. Mari ja hänen puolisonsa Antti Toivonen sekä Antin veli Tero Toivonen ovat Salmensuun tilan yrittäjiä. Salmensuun tilalla kasvatetaan lihakarjaa.

”Meillä on 170 emoa, jalostamme herefordeja”, Mari Toivonen kertoo. Joukossa on myös herefordin ja anguksen risteytyksiä.

Pilottikäyttäjäksi tilaa kysyttiin, kun haluttiin kuulla myös lihakarjatilan kokemuksia ja toivomuksia Bisnes+:ta.

Lihakarjatilalle Bisnes+ ei vielä ole yhtä hyödyllinen työkalu kuin maidontuottajalle. Mari Toivonen hyödyntää siitä nyt Minun Maatilani-ohjelmaa, Faban yhteystietoja ja dokumentointia.

”Dokumenteissa minulla on muun muassa työvuorosuunnitelma, paalikirjanpito ja muita sellaisia päivittäin tarvittavia asioita. Minusta on hyvä, että kaikki löytyy samasta paikasta eikä tarvitse kaivaa monesta paikasta niitä esille.”

Hän uskoo, että dokumentointi kasvattaa ajan myötä merkitystään, kunhan sinne ehtii kertyä kaikki oleellinen.

Lue koko juttu painetusta syyskuun 2018 Maatilan Pellervon Eläin-liitteestä. Tilaajana koko lehden löydät myös e-arkistosta www.pellervo-e-lehdet.fi.

Jaa artikkeli