Ihmeellinen Islanti

Saari Atlantin valtameressä kuuluu Pohjoismaihin, mutta on kaikin puolin ihan omaa luokkaansa.

Keskiviikko 16.4.

Kuvat Jarmo-Uusirintakoski

Lento Helsingistä Keflavikiin klo 15.30–15.55 (aikaero kolme tuntia). Bussikuljetus suoraan lentokentältä Sinisen laguunin luonnonkylpylään. Laavalohkareiden keskellä pääsemme rentoutumaan ja uiskentelemaan. Mineraalipitoinen vesi on noin 35-asteista ja ihoa hoitavaa. Siis uimapuku käsimatkatavaroihin! Pyyhkeet saamme kylpylästä. Sinisen laguunin kahvilassa voi nauttia virvokkeita ja myymälässä on tarjolla kylpylän omia ihonhoitotuotteita. Uintiaikaa on noin 1,5 tuntia, minkä jälkeen bussikuljetus Reykjavikiin. Majoitumme kaupungin keskustassa mukavaan Reykjavik Cetrum -hotelliin***. Päivälliselle kokoonnumme hotellin ravintolaan.

Torstai 17.4.

Aamiainen hotellissa. Puolipäiväretkellä tutustutaan Reykjavikin kiinnostavaan arkkitehtuuriin ja nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mm. tyylipuhdas Hallgrimin kirkko, moderni, kalansuomuja muistuttavin laatoin peilaava ooppera- ja konserttitalo Harpa, piskuinen parlamentti, kaupungintalo, Asmundur Sveinssonin taidemuseon veistospuisto, kalasatama, Perlanin näköalapaikka sekä Alvar Aallon suunnittelema Pohjolan talo. Iltapäivällä jää aikaa omatoimiseen liikuskeluun kaupungilla. Iltapäivällä on mahdollisuus lähteä ratsastamaan, pulikoimaan uimalaan tai vielä katselemaan kaupunkia.
Päivällinen hotellissa.

Perjantai 18.4.

Aamiainen hotellissa. Teemme halki laavakenttien kokopäiväretken Kultaisena kolmiona tunnetulle alueelle. Nimitys viittaa Islannin kolmeen tunnetuimpaan nähtävyyteen. Thingvellirin hautavajoama, valtava laakso on nykyisin kansallispuisto. Hautavajoama tunnetaan maailman vanhimman parlamentin, alltingin, syntyseutuna 900-luvulta, ja siellä kuultiin myös Islannin itsenäisyysjulistus kesäkuun 17. päivänä vuonna 1944. Thingvellirissä voi astella kahdella mannerlaatalla, sillä juuri siellä Euraasia hiljakseen erkaantuu Pohjois-Amerikasta.

Vaikuttava Gullfossin putous on Euroopan suurimpia. Putous pauhaa lähellä Langjökullin jäätikköä ja sen vesimassa saattaa nousta 2 000 kuutioon sekunnissa (vrt. Kuusamon Kiutaköngäs n. 260 kuutiota).

Islanti on kuumista lähteistään tunnettu ja tätä lajia pääsemme näkemään Haukadalurissa. Siellä on ärhäkän aktiivinen Strokkurin Geysiri, joka muutaman minuutin välein purskaisee kuuman vesipilarinsa yli 30 metriin.

Haukadalurissa nautimme hyvän lounaan. Paluumatkalla Reykjavikiin pysähdymme Keridin kraatterille ja vielä sen jälkeen Alafossin villatehtaalle

Lauantai 19.4.

Aamiainen hotellissa. Etelärannikon-retkee humpsahtaa helposti koko päivä. Reykjavikista suuntaamme kahdelle vuolaalle vesiputoukselle, Seljalandsfossille ja Skogafossille. Ajelemme mustaa, laavahiekkaista rannikkoa myötäillen halki peltotilkkujen ja pikku kylien. Pysähdymme luonnonkauniiseen Ví´k í Mýrdalin kylään lounastamaan ja nauttimaan maisemien tarjoamasta ehtymättömästä silmänruuasta. Päivän elämyksiin lukeutuu huikea näkymä jäätikölle.

Lähtöillallisen nautimme Reykjavikin vanhimmassa, tunnelmallisessa ravintolassa, Laekjarbrekassa.

Sunnuntai 20.4.

Hyvin varhainen aamiainen ja bussikuljetus Keflavikin lentokentälle. Lento Helsinkiin klo 07.30–13.50.

Matkan hinta

Matka maksaa 1 370 € / hlö     jaetussa kahden hengen huoneessa (1 hh lisämaksu 210 €). Hintaan sisältyvät Icelandairin suorat reittilennot Helsinki–Keflavik–Helsinki; lentokenttäverot, turva- ja matkustajamaksut; majoitus Reykjavik Centrum -hotellissa***; lentokenttäkuljetukset Islannissa; ohjelmassa mainitut retket ja ruokailut; suomenkielinen opastus.
Hintaan ei sisälly matkavakuutus (suositamme), ruokajuomat, toimistokulut 10 € / varaus.

Varaukset: Kouvolan Matkatoimisto Oy, (05) 744 3100.

Lisävalaistusta Kodin Pellervossa antaa toimituspäällikkö Anna-Liisa Huhtala-Fiskars 5.1.2014 lähtien, 040 590 5332.

Jaa artikkeli