Maatilan Pellervon lukija- ja ammattimatka vie meidät lokakuun alkupuolella Hollantiin ja Belgiaan. Tutustumme laajasti alueen maatalouteen, vierailemme monissa mielenkiintoisissa paikoissa ja kurkistamme hollantilaisten ja belgialaisten elämään.

Alankomaat sijaitsee nimensä mukaisesti alavalla maalla ja neljäsosa maasta on merenpintaa alempana. Pienestä koostaan huolimatta Alankomaat – tai Hollanti, kuten sitä yleensä kutsutaan – on tunnettu kukkamarkkinoista, juustoista, puukengistä ja tuulimyllyistä. Maan pitkä ja vaiheikas historia on tehnyt Alankomaat tutuksi myös niille, jotka eivät ole siellä vielä vierailleet.

Matkamme Belgia-osuuden vietämme Brysselissä, Euroopan hallinnollisessa pääkaupungissa. Brysselissä sijaitsee valtaosa Euroopan unionin hallintorakennuksista sekä Naton päämaja. Tutustumme monipuolisesti kaupungin nähtävyyksiin ja näemme mm. Brysselin suosituimman nähtävyyden, Manneken Pis -patsaan.

Matkaohjelma sisältää monipuolisia maatalouteen ja tuotantoon liittyviä vierailukohteita. Käymme matkallamme lypsyrobottitehtaalla, tutkimustilalla, maitotilalla ja kukkahuutokaupassa. Tapaamme myös MTK:n ja Pellervon yhteistoimiston edustajan Brysselissä ja kuulemme, miten tuottajien edunvalvonta toimii EU:ssa.

Maanantai 6.10. Matkustuspäivä

Kokoontuminen Helsinki–Vantaan lentoasemalla klo 14.00. Lähtöselvitys ja turvatarkastus Finnairin lennolle Amsterdamiin. Koneen lähtöaika Helsingistä on klo 16.15. Saavumme Amsterdamiin klo 17.45, oppaamme ja bussimme ovat meitä vastassa. Matkalla Almeren kaupunkiin opas antaa meille tietoiskun Hollannista. Majoitumme ***-tason keskustahotelliin ja nautimme yhteisen illallisen.

Tiistai 7.10. Kukkahuutokauppa

Hollanti on kuuluisa tulppaaneistaan. Tutustumme aamiaisen jälkeen Flora Hollandin kukkahuutokauppaan Aalsmeerissa. Huutokaupan jälkeen lähdemme kohti Rotterdamia (ajomatka n. 60 km). Matkan aikana nautimme retkieväät bussissa. Teemme Rotterdamissa pienen kaupunkikiertoajelun, jonka jälkeen siirrymme läheiseen Maassluisiin, jossa sijaitsee Lely Industries -tehdas. Tutustumme tehtaan tuotantoon ja tuotteisiin. Kuulemme myös lypsyrobottien käytöstä Hollannissa.

Tehdasvierailun jälkeen palaamme Almereen alkuillasta. Illalla on mahdollisuus lähteä matkanjohtajan kanssa paikallisjunalla tutustumaan Amsterdamin iltaelämään. Iltaohjelma ei sisälly matkan hintaan.

Keskiviikko 8.10. Tutkimustila- ja maitotilavierailu

Hotellin aamiaisen jälkeen aloitamme päivän ammattivierailut. Lähdemme tutkimustilalle, jossa on noin 500 lypsylehmää ja 5 lypsyrobottia. Tervetuliaiskahvien jälkeen kuulemme esityksen tutkimustilan toiminnasta. Teemme kierroksen tilalla.

Iltapäivällä vierailemme noin 40 hehtaarin maitotilalla, jolla on noin sata lypsylehmää. Osa maidosta menee omaan juustontuotantoon. Tilan myymälässä myydään omia juustoja ja muita lähialueen tuotteita. Tilalla on myös tuulimylly sekä hevoshoitola. Tutustumme tilan toimintaan ja tuotantoon ja kuulemme tuottajien arjesta Hollannissa. Nautimme päivän aikana lounaan ja palaamme alkuillasta takaisin hotelliin.

Torstai 9.10. Amsterdam, kohti Brysseliä

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavaramme ja ajamme Amsterdamiin. Opastettu kiertoajelu, jonka aikana näemme kaikki tärkeimmät nähtävyydet. Kuulemme kaupungin mielenkiintoisesta historiasta ja vilkkaasta nykypäivästä. Kierroksen aikana näemme mm. Dam-aukion, Kuninkaallisen palatsin ja kaupungin läpi virtaavan Amstel-joen.

Nautimme lounaan päivän aikana. Iltapäivällä jatkamme matkaamme kohti Belgiaa. Saavumme Brysseliin illalla, majoittuminen ***-tason keskustahotelliin.

Perjantai 10.10. Ammattiasiaa ja Bryssel

Aamiaisen jälkeen hotellin kokoustila on varattu käyttöömme. Tapaamme MTK:n ja Pellervon yhteistoimiston edustajan Brysselissä ja kuulemme, miten tuottajien edunvalvonta toimii EU:ssa.

Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan Brysseliin. Opastettu kaupunkikierros alkaa kävellen Grand Place -aukiolta. Kierros jatkuu bussilla. Näemme mm. St. Michaelsin katedraalin sekä Heyselin maailmannäyttelyalueen, jossa sijaitsee maailmankuulu Atomium sekä kiinalainen paviljonki. Kuninkaalliselle palatsin ja parlamenttitalon kautta ajetaan vielä EU-alueelle, jossa ovat mm. Euroopan unionin komissio ja parlamentti.

Lauantai 11.10. Vapaa päivä ja kotimatka

Aamiaisen jälkeen on vapaata aikaa ennen lentokentälle siirtymistä. Lento Helsinkiin lähtee klo 19.20. ja saavumme Helsinkiin klo 22.45. Hyvää kotimatkaa!

Matkan hinta:

 • Jaetussa kahden hengen huoneessa 1 595 €/hlö
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu 290 €/hlö
 • Trio Travels Oy:n palvelumaksu on 15 €/hlö
 • Maatalousyrittäjällä on verovähennysmahdollisuus, josta johtuen matka ei ole Kilpailu- ja kuluttajaviraston valmismatkavakuuden piirissä.

Hinta sisältää:

 • Edestakaiset Finnairin lennot turistiluokassa (Helsinki-Amsterdam, Bryssel-Helsinki)
 • Majoituksen ***-tason hotelleissa aamiaisella
 • Suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa matkaohjelman mukaisesti
 • Lentokenttäkuljetukset kohdemaassa
 • Matkaohjelmassa mainitut ruokailut
 • Matkaohjelmassa mainitut opastetut retket kuljetuksineen ja sisäänpääsymaksuineen
 • Maatilan Pellervon edustajan mukanaolon matkalla matkanjohtajana
 • Lentokenttämaksut ja arvonlisäveron

Hinta ei sisällä:

 • Matkavakuutusta, jonka ottamista suosittelemme kaikille matkustajille heti ennakkomaksun maksamisen yhteydessä.
 • Kotimaan kuljetuksia
 • Ruokajuomia
 • Trio Travels Oy:n palvelumaksua

Maksut ja aikataulu:

 • Ennakko-/varausmaksu laskutetaan noin 10 vrk:n kuluessa ilmoittautumisesta.
 • Ennakkomaksu on 250 €/hlö. Ennakkomaksun yhteydessä laskutetaan Trio Travelsin palvelumaksu, 15 €/hlö.
 • Matkan loppumaksu laskutetaan eräpäivällä 45 vuorokautta ennen matkan alkua.
 • Paikkoja rajoitetusti ja ne myydään varausjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Trio Travels Oy/Toini Palosaari, puh. 020 756 8614, toini.palosaari(a)triotravels.fi

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Trio Travels Oy

Jaa artikkeli