Slovakia ja Itävallan historiallinen pääkaupunki Wien

Maatilan Pellervon lukijoille suunniteltu opinto- ja virkistysmatka suuntautuu keväällä ihastuttavaan Slovakiaan ja Itävallan historialliseen pääkaupunkiin Wieniin. Tutustumme matkamme aikana Slovakian maatalouteen, kulttuuriin, elämänmenoon ja metsiin ja niiden hoitoon paikallisen metsäalan ammattilaisen johdolla. Myös pääkaupunki Bratislava tulee tutuksi.

Slovakia on matkakohteena – Bratislavaa lukuun ottamatta – melko tuntematon, mutta siihen lähemmin tutustuvat löytävät sieltä suuren määrän mielenkiintoista nähtävää, historiallisia nähtävyyksiä, uljasta luontoa sekä edullisia ostoksia, ruokia ja juomia.

Koemme, näemme ja aistimme, Slovakia kaikessa kauneudessaan ja ainutlaatuisuudessaan Luonto, kulttuuri, ihmiset ovat aivan käsiemme ulottuvilla! Matkamme päätteeksi meillä jää aikaa tutustua myös Wieniin – Itävallan ihanaan kulttuurikaupunkiin.

Matkaohjelma

14.4. Matkustuspäivä

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jossa matkanjohtaja on ryhmää vastassa.

Lähtöselvitys Finnairin suoralle lennolle Wieniin. Lennon aikataulu on 8.30–9.55.

Oppaamme on linja-auton kanssa meitä vastassa Wienin lentokentällä, suuntaamme hänen johdollaan välittömästi Slovakian puolelle. Nautimme lounaan paikallisravintolassa.

Saavumme n. 43 000 asukkaan Zvolen kaupunkiin n. 220 km itään pääkaupunki Bratislavasta. Majoitumme kolmen tähden hotelliin. Opas lähtee halukkaiden kanssa kävellen tutustumaan keskusta-alueeseen hotellin lähistöllä. Illallinen omatoimisesti.

15.4.Vierailu perhemaatilalla

Aamiaisen jälkeen lähdemme päiväretkelle tutustumaan Slovakian maatalouteen. Vierailemme perheomisteisella osakeyhtiömuotoisella maatilalla Isokman Ltd. Tilalla kasvatetaan lampaita ja nautakarjaa vasikkakasvattamossa. Vasikat toimitetaan Venäjän markkinoille. Maatilan tuotanto-rakennukset ovat kaikki vanhoista tuotantotiloista kunnostettuja. Pidämme tilalla kahvi-/ teetauon, jonka jälkeen siirrymme toiseen kohteeseen. Kohteessamme on broileri- ja lypsylehmä tuotantoa sekä pellettituotantoa.

Lounaan nautimme paikallisessa panimoravintolassa. Iltapäivällä tutustumme kävellen Banska Stiavnican UNESCO -kaupunkiin, jossa meillä on hetki omaa aikaa. Palaamme alkuillasta hotellillemme Zvoleniin. Ilta on vapaata aikaa.

16.4. Slovakian metsätalouteen tutustuminen

Vierailemme Zvolen metsäorganisaatiossa. Tutustumme maan metsien hoitoon, maanomistukseen ja puukauppaan. Lounaan nautimme paikallisessa tyypillisessä ravintolassa yhdessä metsäisäntiemme seurassa. Jatkamme Hriňován kaupunkiin, jossa vierailemme paikallisella sahalla.
Palaamme iltapäivällä hotellille. Ilta on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin.

17.4. Maatilavierailu ja Bratislava

Hyvästelemme Zvolen kaupungin ja suuntaamme kohti pääkaupunki Bratislavaa. Teemme matkan varrella maatilavierailun. Tilalla kasvatetaan karjaa ja viljaa. peltopinta-ala on noin 6000 ha.

Vierailemme myymälässä, jossa on tarjolla paikallisten tuottajien tuotteita. Lounaan nautimme maatilamatkailua harjoittavalla tilalla. Saavumme Bratislavaan ja majoitumme keskustassa sijaitsevaan Crowne Hotel Plazaan****.

Myöhemmin kokoonnumme hotellin aulaan ja lähdemme oppaamme kanssa kävellen tutustumaan keskustaan hotellin lähialueella. Illallinen omatoimisesti.

18.4. Bratislava tutuksi, virkistysmetsän hoito ja käyttö, viinitila

Aamiaisen jälkeen teemme noin 1,5 tunnin opastetun kaupunkikiertoajelun. Kiertoajelun jälkeen on vapaata aikaa keskustassa – mahdollisuus omatoimiseen lounaaseen tai kahvitteluun.

Sovittuun aikaan kokoonnutaan yhteen ja siirrymme Kamzik kukkulalle. Tutustumme kävellen kaupungin metsänhoitajan kanssa Bratislavan ulkoilupuisto -metsikköön – sen moninais- ja virkistyskäyttöön. Palamme hotellille, jossa on hiukan aikaa siistiytyä, ennen kuin lähdemme viinitila illalliselle kellariravintolaan pienten Karpaattien viinialueelle. Yöksi palaamme hotellille.

19.4. Bratislava Wien ja kotimatka

Heti aamiaisen jälkeen siirrymme bussiimme ja hyvästelemme Bratislavan. Suuntaamme Itävaltaan Wieniin. Wienissä teemme paikallisen oppaan kanssa (englannin kieli) n. 1,5 tunnin opastetun kaupunkikiertoajelun. Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen siirrymme Wienin keskustaan, jossa on hetki omaa aikaa. Noin klo 16.30 lähtee kuljetuksemme Wienin lentoasemalle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin klo 19.25 – 22.45.

Matkan hinta
• Matkan kokonaishinta 1485 €/hlö, kun ryhmässä on minimi, 20 lähtijää.
• Ennakkomaksu 300 € /hlö, erääntyy maksettavaksi verkkokaupassa varauksen yhteydessä, puhelimitse tehdyissä varauksissa 7 vrk varauksesta.
• Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua

Matkan hintaan sisältyy
• Suora edestakainen lento Helsinki–Wien–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
• Majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
• Hotelliaamiaiset
• Ohjelman mukaiset kuljetukset ja ateriat
• Paikallisen suomenkielisen oppaan palvelut
• Matkaohjelman vierailut ja sisäänpääsyt
• Maatilan Pellervon edustaja on mukana matkanjohtajana

Lisämaksusta
• yhden hengen huone lisämaksu, 150 € /henkilö
• ennakkoon varatut istumapaikat
• muut palvelut

Majoitus
Zvole Hotelli Polana*** 14.–17.4.
http://www.hotelpolana.sk/en/

Hotel Crowne Plaza**** 17.–19.4.
https://cpbratislava.sk/

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. poltto-aine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Ilmoittautumiset 10.2.2020 mennessä
• Verkkokaupassa www.kontiki.fi
• Sähköpostitse ilmoittautumiset@kontiki.fi
• Puhelimitse 09 466 300

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja.

Jaa artikkeli