Sveitsin kevääseen

Maatilan Pellervon lukija- ja ammattimatka vie meidät huhtikuussa vauraaseen Sveitsiin. Matkan aikana tutustumme laajasti Sveitsin maa- ja metsätalouteen sekä kulttuuriin ja ihmisiin. Asumme tyypillisessä alppikylässä, josta teemme mielenkiintoisia päiväretkiä lähiseudulle. Matka antaa kirkkaan kuvan alueen nykypäivästä ja historiasta. Maistelemme juustoja, viiniä ja paikallista suklaata sekä nautimme upeasta luonnosta Alppien rinteillä!

MATKAOHJELMA

14.4. Reinin laakson viinitila

Kokoonnumme Helsinki–Vantaan lentokentälle klo ??.??. Matkanjohtaja on kentällä vastassa. Finnairin lento Helsingistä Müncheniin klo 9.20–10.55. Oppaamme ottaa meidät vastaan lentokentällä ja saattaa odottavaan turistibussiin. Suuntaamme kohti Sveitsiä ja ensimmäinen pysähdyksemme siellä on erinomaisena viinialueena tunnetussa Reinin laaksossa. Nautimme lounaan. Saavumme alkuillasta vuoristossa sijaitsevaan tyypilliseen sveitsiläiskylään Appenzeliin, jossa majoitumme perhehotelli Löweniin***. Oppaamme esittelee hotellin ja tutustumme kävellen lähialueeseen. Neljän ruokalajin illallinen hotellilla.

15.4. Luomutila, suklaatehdas, juustola, vesiputous

Aamiaisen jälkeen ajamme pikkuteitä kumpuilevan maalaismaiseman läpi Toggenburgin laaksoon St.Gallenin kantonin puolelle, jossa tutustumme moderniin luomumaatilaan, toinen kahdesta tilasta missä tässä laaksossa on lypsyautomaatti. Paluumatkalla poikkeamme Kägin suklaatehtaalle Lichtensteigiin, jossa on myös mahdollisuus ostaa tuliaisia kotiin. Kägi on paikallinen suklaan valmistaja ja tuotanto on kokonaan omalla kylällä. Ajelemme kiemurtelevia teitä tutustumaan juustolaan. Sveitsissä on paljon pieniä perheyrityksiä ja paikalliset juustontekijät saavat runsaasti ensimmäisiä palkintoja cheese award -kilpailuissa. Pysähdymme ihailemaa maisemia ja luontoa vesiputousten äärelle. Nautimme päivän aikana kevyen lounaan paikallisessa kyläravintolassa. Palaamme iltapäivällä hotellille, loppupäivä on vapaata aikaa. Hotellin illallinen.

16.4. Maatilavierailu, Zürich

Aamiainen. Suuntaamme Effretikoniin Zürichin kanttoniin. Vierailemme Riikan ja Uelin maatilalla. Tuotantosuuntana heillä on ensisijaisesti hedelmäpuita ja marjoja, perunoita, sokerijuurikasta, viljaa, rapsia ja turnipsia. Lisäksi 32 kanaa kaakattaa kanalassa ja muutama emolehmä ammuu navetassa. Lounas Riikan ja Uelin naapurissa Charreweg-ravintolassa.

Jatkamme Zürichiin, jossa teemme kaupunkikiertoajelun. Kaupunkikiertoajelun jälkeen opas johdattaa meidät keskustaan. Zürichin vanhaan kaupunkiin Niederdorfiin tutustutaan omatoimisesti. Sinne mahtuu pikkuisia puoteja, kuppiloita ja vanhoja rakennuksia. Myös Grossmünster-kirkko kohoaa ylväänä vieressä. Siellä Ulrich Zwingli julisti reforminsa viisisataa vuotta sitten, samaa teki Luther Saksassa. Jatkamme yhdessä bussille ja suuntaamme hotellille. Ilta on vapaata aikaa. Hotellin illallinen

17.4. Patikointia, vuoristometsiä, pienmaatila, lammastila ja juustola

Aamiainen. Aloitamme päivän tutustumalla paikalliseen metsätalouteen. Patikoimme Unterwasserin vesiputousten äärelle, metsäammattilainen Sveitsin metsänhoidosta ja puulajeista. Olosuhteet poikkeavat suuresti Suomen vastaavista; metsätyöt jyrkillä rinteillä vaativat omat menetelmänsä. Jatkamme kävellen pienelle maatilalle noin 900 metrin korkeudessa. Tilan niityt yltävät reilusti ylemmäs ja kesälaitumet ovat Churfirsten-vuorten juurella. Isäntä on tilanhoidon ohella metsästäjä ja talvet hiihdonopettajana. Nautimme kenttälounaan: riistamakkaraa, yrttiviiinaa, viiniä ja leipää. Jatkamme laaksoa alas maitoa tuottavalle lammastilalle, jota hoitaa Urs suomalaisen vaimonsa kanssa. Maistelemme heidän omaa fetajuustoaan koivujen katveessa. Vapaata aikaa. Illallinen hotellilla.

18.4. Kantonin pääkaupunki

Aamiainen. Lähdemme St. Gallen -kantonin samannimiseen pääkaupunkiin, jossa sijaitsee maailman kulttuuriperintöluetteloon kuuluva luostarimiljöö. Tutustumme kaupunkiin ja meillä on vapaata aikaa esimerkiksi tuliaisostoksiin tai omatoimiseen kiertelyyn ja lounaaseen. Illalla kokoonnumme yhteiselle päätösillalliselle hotellille.

19.4. Kotimatka, aamiainen

Aamiaisen jälkeen kuljetus Münchenin lentokentälle. Lento Helsinkiin klo 12.10–15.35. Hyvää kotimatkaa!

Jatkolennot aikataulujen mukaisesti niille, jotka ovat varanneet liittymälennon oman maakuntansa kentälle.

 

Majoitus

Idyllinen tyypillinen Alppihotelli Löwen Appenzellin kaupungin keskustassa. Kaikissa huoneissa on Wc/pesuhuone joko amme tai suihku, radio, puhelin, hiustenkuivaaja, tallelokero, ja nettiyhteys. Kaikki huoneet ovat savuttomia.

http://www.loewen-appenzell.ch

Tilauksesta järjestämme halukkaille Finnairin edestakaisen liittymä lennon Suomen maakunta-kentiltä Helsinki-Vantaalle.

 

Matkan hinta

Matkan kokonaishinta 1 685,00 €/hlö

Ennakkomaksu 300 €/hlö maksetaan verkkokaupassa varauksen yhteydessä, muuten 7 vrk varauksesta.

Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suora lento Helsinki–München–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
 • suomalaisen oppaan palvelut koko matkan ajan Sveitsissä
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
 • hotelliaamiaiset
 • ohjelman mukaiset kuljetukset tilausajo bussilla
 • ohjelman mukaiset ruokailut, ilman ruokajuomia
 • ohjelman mukaiset vierailut
 • Maatilan Pellervon edustaja on mukana matkanjohtajana

 

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 180 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat
 • kotimaan Finnairin liittymälennot 160 €/hlö

Suosittelemme, että matkustajat ottavat jo matkan varausvaiheessa matkustajavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva oman tai läheisen äkillisen sairastumisen varalta.07

Pidätämme oikeudet pieniin mahdollisiin aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen.

Matkatoimisto lähettää matkalaisille ennen matkaa yksityiskohtaisemman matkaohjelman ja tarkat aikataulut.

 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 31.1.2019 mennessä:

Kon-Tikin toimistolle p. (09) 466 300
sähköpostitse: ilmoittautumiset@kontiki.fi
verkkokauppa: www.kontiki.fi.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Oy Kon-Tiki Tours Ltd kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja.

Jaa artikkeli