Katan Kanala: Lapsen kengistä toimitusjohtajan saappaisiin
Katariina Isola ryhtyi vain 16-vuotiaana kanalan pitäjäksi. Pari vuotta myöhemmin hän perusti vanhempiensa kanssa Katan Kanala Oy:n ja hyppäsi suoraan toimitusjohtajan saappaisiin.
Palkitun kalkkunatilan peruskiviä ovat sukutilan perinteet, lintujen hyvinvointi, oma energiantuotanto ja jatkuva uuden oppiminen. Tiedätkö, miten ketsuppipullon korkki liittyy kalkkunankasvatukseen?
Kun tipu kuoriutuu aamulla, jo iltapäivällä se tepastelee kurikkalaisella Alangon tilalla 11 999 lajitoverinsa kanssa. Kalkkunan tie ruokapöytään kestää 3–4 kuukautta.
– Tuotteena kalkkunan liha on erilainen kuin broilerin, johon kalkkunaa usein verrataan. Kasvatusajan pituuden vuoksi vertailua tulisi tehdä pikemminkin porsaan- tai muuhun kotieläinkasvatukseen. Kalkkunat ehtivät tulla tutuiksi kasvatusaikana, Sami Alanko sanoo.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Jäikö juttu kesken? Jatka lukemista: Nyt ensimmäinen kuukausi Maatilan Pellervon digiä Eläin-sisällöillä vain 5,90 euroa.
Oletko jo tilaaja?