
Tuhatpäin saparohäntiä
Iso-Kouvon tilalla sikojen määrä on lähes kymmenkertaistunut 30 vuodessa. Seuraavaksi on tarkoitus rakentaa uusi emakkosikala, jotta kaikki emakot saadaan samaan rakennukseen.
Tilateurastamo ja lihan käsittely ovat Kuvalan tilan toiminnan kulmakivet, joita ilman sikalan valot olisi jo sammutettu. Kaikki liha tuotetaan käsityönä saman katon alla, koska korkea laatu on pienen perhetilan ainoa kilpailuvaltti.
Kun kurvaa hiekkatietä Kuvalan tilan pihapiiriin Mäntyharjun maaseudulle, voi kuvitella itsensä vuosikymmenten taakse.
Punaiset rakennukset ovat juurtuneet maalaismaisemaan peltojen keskelle. Laitumella lekottelee pari ponia, kissa istuu kiviaidalla ja isot koirat ilmoittavat vieraasta.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Jäikö juttu kesken? Jatka lukemista: Nyt ensimmäinen kuukausi Maatilan Pellervon digiä Eläin-sisällöillä vain 5,90 euroa.
Oletko jo tilaaja?