
Yrittäjä parhaan tiedon jäljillä
Viljelijä Kari Alasaari tutkii, kokeilee, testaa ja onnistuu – ja jakaa tietoaan mieluusti muillekin.
Suomi on elintarvikeviennin häntäpäässä Euroopassa, mutta ei kauan, mikäli Jarmo Talasrinne onnistuu tehtävässään Suvi ry:n vetäjänä. Yhdistyksen tavoitteena on yli kolminkertaistaa ruokaviennin arvo vuoteen 2035 mennessä.
Suomen elintarvikevientiyhdistys eli Suvi ry on toiminut reilun vuoden verran ja Jarmo Talasrinne sen toiminnanjohtajana viime syyskuun alusta alkaen. Mikä sai 68-vuotiaan miehen ryhtymään vaativan start up -yhdistyksen johtoon, kun voisi jo vetäytyä leppoisille eläkepäiville?
Vapaaherran elämä ei Talasrinnettä kiehtonut, kun tarjolla oli missio: kaksinkertaistaa Suomen elintarvikevienti vuoden 2031 alkuun mennessä.
Nykytilanne on huolestuttava: ruokaa tuodaan koko ajan Suomeen enemmän kuin viedään, ja ruuan kauppatase heikkenee. Se alkaa vaikuttaa niin huoltovarmuuteen kuin myös alkutuotantoon.
– Kun kauppatase heikkenee, EU heikentää avustuksia. Alkutuotanto kärsii, maatiloja lopettaa. Jos huoltovarmuus päästetään liian matalaksi, sitä on vaikea korjata. Tilanne on siinä kohta sama kuin Ruotsin armeijalla, Talasrinne maalailee.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Jäikö juttu kesken? Jatka lukemista: Nyt ensimmäinen kuukausi Maatilan Pellervon digiä vain 4,90 euroa..
Oletko jo tilaaja?