Siirry sisältöön

Naudanlihan hinnat ovat nousussa. Hankim­me teurastamoomme osan naudasta muilta tiloilta ja ainakin meillä naudan hankintahinnat ovat nousseet pelkästään vuoden aikana lähes kolmekymmentä prosenttia. Samanaikaisesti olemme pyrkineet nostamaan tuotteiden myyntihintoja niin, että saisimme kulutkin katettua.

Elämme tosiaankin mielenkiintoisia aikoja! Kerrankin mediaa sai kiittää siitä, että se nosti jauhe­lihapulan otsikoihin, ja naudan- ja maidontuotta­jien ahdinko ymmärrettiin. Vihdoin.

Mutta kuinka kauan hintoja voi nostaa, ennen kuin kuluttajien kipuraja jauhelihapaketin oston osalta tulee vastaan? Kipuraja lienee osin ylitetty kalliimpien fileiden ja paistien osalta. Kanaa ostetaan yhä enemmän. Ehkä naudanlihasta on jälleen tulossa se vähän parempi liha, jolla herkutellaan viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Syödään vähemmän, mutta parempaa.

Pahin skenaario ainakin meille pienenä, paikallisena lihantuottajana ja -yrityksenä olisi se, että naudanlihaa tuotaisiin Suomen rajojen ulkopuolelta. Sekin uhkakuva on olemassa.