
Rukiin viljelyyn uudet ohjeet
Rukiin kylvöaika on jo muutaman viikon kuluttua. Nyt on aika kurkata uudistunutta rukiin viljelyopasta ja tutustua sen antiin.
Rukiin kylvöaika on jo muutaman viikon kuluttua. Nyt on aika kurkata uudistunutta rukiin viljelyopasta ja tutustua sen antiin.
Maatilan ulkopuolisia työllistävän yrittäjän kannattaa opetella työnantajana toimimisen perusasiat. Työntekijätkin arvostavat työsuhdeasioiden täsmällistä hoitamista.
Lapuan Hellanmaassa broilertilaa pyörittävä Jussi Kangas on toisen polven kanayrittäjä, joka hakee lisää tuotantotehokkuutta nyt pellolta ja energiatekniikasta.
Kun kerran yritetään, niin yritetään sitten täysillä, eikä valiteta. Näin voisi tiivistää maatalousyrittäjä Kalle Vuoren strategian.
Yhä useampi maatila toimii myös työnantajana. Työntekijöiden tyytyväisyys syntyy mielenkiintoisista töistä ja sopivasta työmäärästä.
Kun muu Suomi tuntuu lomailevan, maatiloilla kasvukauden työhuippu seuraa toistaan. Jokavuotinen kilpajuoksu Pohjolan lyhyttä kesää vastaan on täydessä vauhdissa. Paineita riittää: on konerikkoja ja sairastumisia; asioita, joihin voi ja ei voi vaikuttaa. Ruokaviraston keväisten yt-neuvottelujen vaikutukset tukimaksatusten aikatauluihin puhuttavat. Lisäksi keskusteluttaa sää, tuo maatilayrittäjän ikiaikainen ja oikullinen liikekumppani. Alku oli aivan lupaava, toukokuu oli lämmin
Lantmännenin Ilmasto & Luonto -ruis on saanut hyvän vastaanoton niin viljelijöiltä kuin kuluttajilta. Koulunäkin raaka-aine on tuotettu ympäristöä kunnioittaen.
Vöyriläisten maitotilallisten Jonas ja Niklas Östmanin ylläpitämä itsepalvelukauppa palvelee ympäri vuorokauden. Valikoimassa on runsaasti myös muiden pientuottajien elintarvikkeita.
Sähkökäyttöiset työkoneet tulevat vääjäämättä yleistymään maatiloilla ja elintarviketuotannossa. Etunenässä ovat pienkuormaajat, joilla voi työskennellä useita tunteja yhdellä latauksella.
Suomen kasvihuone- ja kasvutunneliviljelmillä on pitkään turvauduttu ulkomaisiin pölyttäjiin. Tilanteeseen saattaa olla tulossa muutos.
Viljelemme mieheni kotitilaa Keski-Pohjanmaalla, missä alkutuotanto on aina ollut kaiken alku ja juuri. Ennen lehmiä oli joka toisessa talossa, mutta täälläkin tilojen määrä on puolittunut 2000-luvun aikana. Parin viime vuoden aikana omasta lähipiiristäni jokainen on sammuttanut valot navetasta sen kuuluisan viimeisen kerran. Kun ennen iltalypsyn ajan tuli puhuttua puhelimessa toisen lypsäjän kanssa, niin nykyään luureissa
Valkuaista pellosta -hankkeessa kerättiin laaja aineisto viljalajikkeista A-Rehun viljan vastaanottoon perustuen. Lajikevalinta vaikuttaa laatutekijöihin ja lopulta tilipussin suuruuteen.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.