
Opi tunnistamaan naudan vatsaontelon kipu
Voimakkaan sisäisen kivun merkit voi tunnistaa tarkkailemalla naudan olemusta ja käyttäytymistä.
Nämä jutut käsittelevät sekä emolehmätuotantoa että lihakarjan kasvatusta. Osiossa esitellään naudanlihantuotannon eri vaiheet ja tehokkaat tuotantokäytännöt. Artikkeleissa käsitellään nautojen kasvatusta, lihantuotannon tehokkuuden optimointia ja resurssien tehokasta käyttöä.
Voimakkaan sisäisen kivun merkit voi tunnistaa tarkkailemalla naudan olemusta ja käyttäytymistä.
Sukupolvenvaihdos onnistuu, kun tila pidetään hyvässä kunnossa ja jatkajilla on paloa yrittäjyyteen.
Sysmäläisellä Lehtosalon luomutilalla myydään ylämaankarjan lihaa. Seurustelu tilalla käyvien asiakkaiden kanssa tuo paljon iloa tilanväelle.
Lehmänkellon kalkatus oli ennen pätevä tapa paikallistaa eläimet. Vanhantalon charolaiskarjan kellokkailla Rautalammilla on nyt pannoissaan GPS-paikantimet, jotka kertovat laumojen sijainnin lisäksi laidunlohkojen syönti- ja lepoajat.
Kohtu kierteellä, sorkat solmussa tai kohtu ulkona. Poikimisessa voi sattua kaikenlaista, mutta auttajan maltti ja avun pyytäminen ajoissa vievät kohti onnellista loppua.
Herefordrodulta on löydetty perinnöllinen sairaus, jonka syytä selvitellään myös Suomessa. Yhtenä sairauden oireena on karvattomuus.
Hyvää luonnetta, emo-ominaisuuksia ja kompaktia kokoa. Karhusaaret uskovat, että galloway on tullut jäädäkseen.
Raumalainen Jouni Marttila haluaa, että koko tuotantoketju säilyy luomuna. Sen vuoksi liharotuiset vasikat kasvavat Marttilan emolehmätilalla ternistä teuraaksi asti.
Sonnin valinta on yksi emolehmäkarjan tärkeimmistä ratkaisuista. Siitossonnin keskeisin tehtävä on tietysti tiineyttää emot, mutta myös viedä karjan eläinainesta haluttuun suuntaan, kehittää karjan heikkoja kohtia ja mieluusti jättää monta hyvää sukupolvea.
Naudanlihaa tuottavalla Heikkilän tilalla Kalannissa on parin vuoden ajan ollut valmiina suunnitelmat ja luvat omalle biokaasulaitokselle. Toteuttamisen aika ei ole vielä tullut. Se vaatisi lisää tukitoimia valtiovallalta.
Bosgårdin kartanon mailla laiduntaa huippulaatuista luomulihaa tuottava 130 charolais-emon karja. Liha myydään ravintoloille sekä kartanon oman myymälän, verkkokaupan, ravintolan sekä tilalla järjestettävien kokousten ja tapahtumien asiakkaille.
Sosiaalinen media tuottaa houkuttelevaa tietoa tilalta ja antaa napakan kuvan tuottajan arvoista. Some on monille yhä tärkeämpi myyntipaikka.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.