
Tarkemmin kiinni ruokinnan muutoksiin
Maitosilta Oy:ssä hyödynnetään Hankkijan Online-Onnikki-ruokinnansuunnittelupalvelua. Tavoitteena on keskituotoksen nosto tarkemman ruokinnan kautta.
Tässä osiossa on kattavasti artikkeleita karjanhoidon ja kotieläintuotannon käytännöistä. Jutuissa käsitellään muun muassa eläinten hyvinvointia, terveydenhoitoa, ruokintaa sekä eri eläintuotannon osa-alueita ja tuotantosuuntia, kuten maidon- ja lihantuotantoa. Tavoitteena on tarjota käytännön ratkaisuja ja vinkkejä, joiden avulla tehostetaan maatilan eläintuotantoa ja ylläpidetään karjan hyvinvointia.
Maitosilta Oy:ssä hyödynnetään Hankkijan Online-Onnikki-ruokinnansuunnittelupalvelua. Tavoitteena on keskituotoksen nosto tarkemman ruokinnan kautta.
Kun aloitimme karjatilallisina ja lähiruokayrittäjinä noin viisitoista vuotta sitten, oli meneillään suuri lähiruokabuumi. Meille oli päivänselvää myydä tuotteitamme suoraan kuluttajille, toki myös vähittäiskaupalle. Nyt meillä on lihakauppa teurastamon yhteydessä sekä pienempiä paikkakuntia maakunnassa kiertävä myyntiauto. Lisäksi myymme tuotteitamme myös vähittäiskauppoihin, ravintoloihin ja julkiselle sektorille. Alueellisena maatilapohjaisena lihatalona olemme isojen rinnalla pieni ja toisaalta iso verrattuna
Lapuan Hellanmaassa broilertilaa pyörittävä Jussi Kangas on toisen polven kanayrittäjä, joka hakee lisää tuotantotehokkuutta nyt pellolta ja energiatekniikasta.
Salolaisella tilalla on tartuttu genomitestauksen tuomiin hyötyihin ison emolehmäkarjan kehittämisessä.Henrik Jensen kertoo, että emokarjan genomitestauksesta saa arvokasta tietoa esimerkiksi siitä, että kaikkien eläinten polveutumiset ovat varmasti oikein.
Separoitu kuivajae on lehmälle mukava makuualusta ja se tukee lehmän hyvinvointia. Käyttäjältä se kuitenkin vaatii huolellisia rutiineja ja hyvin suunnitellun käyttöönoton.
Viitisen vuotta sitten vierailimme Rautalan tilalla Pyhäjoella. Monitoimiyrittäjänä toimivalla emolehmätilan isännällä oli kädet täynnä työtä ja takataskussa suunnitelmia tulevaan.
DeLavalin lypsykonehuoltaja Ari Rahkonen on nähnyt työssään maitotilojen modernisaation käsin kosketeltavasti.
Julkisessa keskustelussa ruuan hintakehitys on kestoaihe. Viime aikoina erityisesti hintojen nousu ja ruokakorin kallistuminen ovat herättäneet huomiota ja vaikuttaneet myös kuluttajien valintoihin. Asiaa on tutkittu muun muassa PTT:n huhtikuussa julkaisemassa raportissa, jossa tarkasteltiin ruuan hinnan nousun yhteyttä ostokäyttäytymiseen vuosina 2022–2023. Raportissa kuluttajat arvioivat, että he olivat ostaneet enemmän kaupan omia merkkituotteita, vaihtaneet eri valmistajan tuotteisiin
Kun metsäyhtiöt eivät kiinnostuneet pienen, Tarjannevedellä sijaitsevan saaren hakkuusta, päätti metsänomistaja Kati Korhonen teettää saarisavottansa hevosvoimin.
Metsäteollisuuden sivuvirroista syntyy jatkoprosessoinnilla puupohjainen Wälly-kuivikekuitu. Useilla erityyppisillä tiloilla pilotoitu tuote vertautuu monilta ominaisuuksiltaan turpeeseen, myös hinnaltaan.
Aika on rahaa ja hukkatöihin kulutettu työaika tuhlausta. Oman navettatyön tehokkuutta kannattaa pysähtyä miettimään.
Lihasonnien laiduntaminen on taloudellisesti järkevää varsinkin perinnebiotoopilla. Koko kasvatusajan päiväkasvut ja teurastulokset olivat lähes samat laiduntaneilla ja seosrehuruokituilla, mutta ero näkyi rasvaluokissa.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.