
Lypsylehmistä peltilehmiin
Maaseutuyritys voi pärjätä kapeallakin toimialalla, kun löytää sille maksukykyiset asiakkaat. Saukkolan EK on rallipalveluiden uranuurtaja.
Artikkelit tarjoavat käytännön neuvoja ja inspiraatiota maatilayrittäjille, jotka haluavat kehittää yritystoimintaansa ja hyödyntää liitännäiselinkeinojen luomia mahdollisuuksia. Jutuista voi lukea muiden yrittäjien kokemuksia siitä, miten laajentaa maatilan tulonlähteitä esimerkiksi suoramyynnin, maatilamatkailun tai muiden lisätoimintojen kautta.
Maaseutuyritys voi pärjätä kapeallakin toimialalla, kun löytää sille maksukykyiset asiakkaat. Saukkolan EK on rallipalveluiden uranuurtaja.
Haaviston luomutilalla leivotaan ja valmistetaan jauhotuotteita oman tilan viljoista. Lisäksi tila tarjoaa majoitus- ja matkailupalveluita.
Maatilan johtaminen vaatii työtä ja osaamista. Tärkeitä asioita ei kannata jättää pelkästään muistin tai suullisten sopimusten varaan.
Sisarukset Bertta ja Albert Laaksonen kasvattavat american bashkir curly -hevosia ja ylämaankarjaa Pallastunturin kupeessa Kittilän Raattamassa. Pientilalla itsekin kasvaneet Laaksoset haluavat tehdä työtä eläinten ehdoilla.
Suomen ylijäämäinen viljatase edellyttää viljan vientiä vuosittain. Polar Oats Oy oli ensimmäisiä vakavasti vientiin suuntautuneita viljelijäyhteisöjä.
Monet kanadalaiset maitotilat ovat Euroopasta muuttaneiden yrittäjien omistuksessa. Kevyt sääntely ja vakaat maitomarkkinat houkuttelevat.
Tiirinkosken tilalla naudat ja lampaat elävät mahdollisimman luonnonmukaisesti. Tavoitteena on lajityypillinen elämäntapa.
Soiniityn kartanossa on mietitty tarkkaan, mihin tuotantosuuntiin kannattaa keskittyä. Pelloilla viljellään vain hevosheinää.
Humppilaan nousee tänä vuonna vientiin suuntaava nurmirehujalostamo. Toimitussopimuksia tehdään jo.
Lypsytuoreena tankista ja paistovalmiina pannulle; Koivumäen tilalla tuotettua maitoa ja naudanlihaa on voinut ostaa suoramyyntinä reilun vuoden ajan. Pienillä investoinneilla käynnistynyt palvelu etenee harkituin askelin.
Viskaalin tilan biokaasulaitoksen rakentaminen etenee. Emäntä Tuula Kukkola-Räinä jatkaa hanketta kuvaavaa juttusarjaa kertomalla teknologiavalinnan haasteista.
Vierulan tila tallentaa tuoreiden mansikoiden makua juomiin, hilloihin ja pakastekuivattuihin karkinkorvikkeisiin, joita saa itsepalvelukioskista ja verkkokaupasta läpi vuoden. Maatilalla toimii myös kasvihuoneravintola, jonka tapahtumat on aina myyty loppuun.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.