
Nurmirehua vientiin
Humppilaan nousee tänä vuonna vientiin suuntaava nurmirehujalostamo. Toimitussopimuksia tehdään jo.
Artikkelit tarjoavat käytännön neuvoja ja inspiraatiota maatilayrittäjille, jotka haluavat kehittää yritystoimintaansa ja hyödyntää liitännäiselinkeinojen luomia mahdollisuuksia. Jutuista voi lukea muiden yrittäjien kokemuksia siitä, miten laajentaa maatilan tulonlähteitä esimerkiksi suoramyynnin, maatilamatkailun tai muiden lisätoimintojen kautta.
Humppilaan nousee tänä vuonna vientiin suuntaava nurmirehujalostamo. Toimitussopimuksia tehdään jo.
Lypsytuoreena tankista ja paistovalmiina pannulle; Koivumäen tilalla tuotettua maitoa ja naudanlihaa on voinut ostaa suoramyyntinä reilun vuoden ajan. Pienillä investoinneilla käynnistynyt palvelu etenee harkituin askelin.
Viskaalin tilan biokaasulaitoksen rakentaminen etenee. Emäntä Tuula Kukkola-Räinä jatkaa hanketta kuvaavaa juttusarjaa kertomalla teknologiavalinnan haasteista.
Vierulan tila tallentaa tuoreiden mansikoiden makua juomiin, hilloihin ja pakastekuivattuihin karkinkorvikkeisiin, joita saa itsepalvelukioskista ja verkkokaupasta läpi vuoden. Maatilalla toimii myös kasvihuoneravintola, jonka tapahtumat on aina myyty loppuun.
Sysmäläisellä Lehtosalon luomutilalla myydään ylämaankarjan lihaa. Seurustelu tilalla käyvien asiakkaiden kanssa tuo paljon iloa tilanväelle.
Hestbjergin luomusikatila Tanskassa tuottaa lihaa omalla merkillään. Kuluttajat ovat ihastuneet ulkoilmapossuihin.
Simon kuntakeskuksen rakennukset lämpiävät Simon Hakeosuuskunnan oman kaukolämpölaitoksen tuottamalla lämmöllä. Metsäenergian arvostus ja kysyntä on noussut Suomessa.
Maatilamatkailun konkarit tietävät, miten toimintaa pyöritetään. Ala-Orvolan tilan vuosikymmeniä kestänyt matkailutoiminta takaa sen, että vanhat kävijät osaavat kysyä paikkaa ja tulevat uudelleen.
Omasta metsästä tehty koivu tuottaa pilkkeenä tuplaten verrattuna koivu tukin myyntiin ja monin kertaisesti verrattuna koivukuidun pysty-kauppaan. Ja samalla metsä pysyy kasvukunnossa
Terhi ja Teemu Kinnari rakentavat siltaa 355-vuotiaan viljatilan ja tiedostavan nykyruokailijan välille. Pihapiirissä on tuliterä erikoismylly, joka jauhaa lähikauraa satoihin myyntikohteisiin ympäri maata.
Suomen Sahayrittäjien puheenjohtaja Timo Ripatti iloitsee kuluttajien havahtumisesta lähellä tuotettuun puutavaraan. Paikalliset sahurit ovat avain laadukkaan lähipuun saatavuudelle.
Vain puolet Suomessa tuotetusta villasta otetaan talteen. Elokuussa alkaneen villahankkeen tavoitteena on lisätä kotimaisen villan saatavuutta ja käyttöä.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.