
Bisnestä perinteitä kunnioittaen
Malmgårdin kartanossa ei ole juututtu hienoon historiaan vaan haetaan rohkeasti tuotannolle parempaa kannattavuutta. Matkailusta on tullut tilan kolmas tukijalka.
Tilojen välinen yhteistyö tehostaa viljelykiertoa ja pakkaamotoimintaa. Yhteistyön voimaa hyödyntää avomaan luomuvihanneksia Mikkelin Haukivuorella tuottava Kalliolan Luomu.
Kalliolan Luomun yrittäjät Elina ja Antti Vauhkonen muuttivat Helsingistä Haukivuorelle vuonna 2013. Sitä edeltäneet 10 vuotta Viikistä valmistuneet tuoreet agronomit asuivat pääkaupungin hulinassa. Työt maistuivat maatalouskaupan ja tutkimustoiminnan parissa, mutta esikoisen tultua maailmaan kypsyi päätös muuttaa Haukivuorelle.
Maatalousyrittäjiksi Antin kotitilalle ei ryhdytty heti, vaan pariskunta oli tilalla töissä työntekijöinä vuoden päivät. Tämän jälkeen päätös sukupolvenvaihdoksesta ei ollut vaikea, sillä yrittäjyys ruoka-alalla kiinnosti kumpaakin.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Lue Maatilan Pellervon digiä 1. kk vain 1 € tai Eläin-sisällöillä 1,90 €.
Oletko jo tilaaja?