Leipää oman tilan rukiista
Haaviston luomutilalla leivotaan ja valmistetaan jauhotuotteita oman tilan viljoista. Lisäksi tila tarjoaa majoitus- ja matkailupalveluita.
Viljanviljelyä käsittelevät artikkelit tarjoavat kattavaa tietoa eri viljalajeista, kuten vehnästä, rukiista, ohrasta ja kaurasta. Jutuissa kerrotaan kokemuksia viljanviljelystä, käsitellään parhaat viljelykäytännöt ja menetelmät, joilla voi parantaa viljasadon laatua ja viljelyn tehokkuutta sekä sopeutua vaihteleviin sääolosuhteisiin.
Haaviston luomutilalla leivotaan ja valmistetaan jauhotuotteita oman tilan viljoista. Lisäksi tila tarjoaa majoitus- ja matkailupalveluita.
Turvepeltojen monivuotinen nurmipeite vähentää tuoreen tutkimuksen mukaan ravinteiden, erityisesti typen huuhtoutumista valumavesiin.
Kuiva kesä pakotti Stefan Östmanin keksimään, miten kastella, että kasvit saavat tarvitsemansa veden. Kokemukset altakastelusta vakuuttivat heti ensimmäisenä kesänä. Nyt usealla peltolohkolla on pumppauslaitteisto, joka varmistaa vedensaannin koko kasvukauden ajan.
Alastarolainen Kimmo Polo panostaa täysillä kasvinviljelyyn. Ponnistelut ovat myös tuottaneet tulosta. Hän nappasi Ruismestari-tittelin vuonna 2019 huikealla rukiin 10 633 kilon keskisadolla. Tilan kokonaissatona vastaavaa määrää ei ole rekisteröity toistaiseksi millään muulla suomalaistilalla.
Alastarolainen Kimmo Polo panostaa täysillä kasvinviljelyyn. Ponnistelut ovat myös tuottaneet tulosta. Hän nappasi Ruismestari-tittelin vuonna 2019 huikealla rukiin 10 633 kilon keskisadolla. Tilan kokonaissatona vastaavaa määrää ei ole rekisteröity toistaiseksi millään muulla suomalaistilalla.
Ala-Elsilän isäntäpari Oili ja Samuli Junttila ovat laajentaneet Limingassa sijaitsevaa sukutilaa parissakymmenessä vuodessa siemenperunatilasta usean kasvin moniviljelytilaksi. Kasvun vaatima työmäärä ja paineet helpottuivat, kun tila yhtiöitettiin Valtari Oy:ksi vuonna 2019.
Pohjois- ja Keski-Suomen luomutuotanto painottuu vahvasti nurmiviljelyyn. ProAgrian ja Luonnonvarakeskuksen hanke tekee lajikekokeita ja kehittää viljelytekniikkaa, jotta tuotantoa saadaan monipuolistettua.
Koivistonkulman luomutilan hiutaleista ja jauhoista tiedetään jyvän jokainen vaihe kylvöstä lautaselle asti. Myllytuotteet kulkevat kuluttajille verkkokaupan kautta. Tuoreus on taattua, sillä valmistus tapahtuu vasta tilauksen jälkeen.
Iisalmelainen Savo Malt mallastaa lähipelloilla viljeltyä mallasohraa pienpanimoille ja leipomoille ympäri Suomen. Noin 50 osakkaasta vajaa kymmenen on aktiiviviljelijöitä.
Viljanviljelijän kannattaa päivittää käyttämänsä lajikkeet aika ajoin, sillä jalostus parantaa satoisuutta ja viljelyvarmuutta. Kotimaiset lajikkeet on kehitetty Suomen oloihin.
Viljanviljelijän kannattaa päivittää käyttämänsä lajikkeet aika ajoin, sillä jalostus parantaa satoisuutta ja viljelyvarmuutta. Kotimaiset lajikkeet on kehitetty Suomen oloihin.
Vettä ei tule silloin kun pitäisi ja sitä tulee liikaa, kun ei pitäisi. Pelloilla koetun ongelman lisäksi veden epätasainen jakautuminen kasvattaa epätasa-arvoa.
Lehdet + verkkosisällöt vain 119 €/vuosi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.