
Työtä eläinten hyvinvoinnin eteen
Tuotantoeläinten hyvinvointi edistyy pitkäjänteisellä ja sitkeällä työllä, ei niinkään kielloilla ja käskyillä, tietää Kristiina Sarjokari.
Lypsylehmien kuolemista tiloilla ollaan saamassa uutta tietoa, kun ’Lypsylehmien kuolemaan johtavat syyt ja riskitekijät’ eli Lykky -hankkeen tulokset valmistuvat. Kuluvan vuoden aikana selviää, mihin tutkitut naudat kuolivat ja miten tiloilla tapahtuvia kuolemia voitaisiin vähentää.
Helsingin yliopiston, Valion ja Honkajoki Oy:n yhteisessä, tänä vuonna päättyvässä Lykky-hankkeessa on selvitetty tiloilla kuolleiden lypsylehmien kuolinsyitä. Makeran rahoittama hanke alkoi 2020.
– Tuloksia raportoidaan ja loppuraportti kirjoitetaan tämän vuoden aikana, tutkijaryhmän vastuullinen tutkija, yliopistolehtori, eläinlääketieteen tohtori Heli Nordgren toteaa.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Jäikö juttu kesken? Jatka lukemista: Nyt ensimmäinen kuukausi Maatilan Pellervon digiä Eläin-sisällöillä vain 5,90 euroa.
Oletko jo tilaaja?