
Eläintaudit taklataan yhteisvoimin
Eläintautitilanne on Suomessa säilynyt melko hyvänä, sillä koko tuotantoketju on sitoutunut tekemään toimia tautien vastustamiseksi.
Kuluttajia kiinnostaa yhä enemmän tuotantoeläinten hyvinvointi. Lihasiipikarjan hyvinvoinnin keskeisiä tekijöitä ovat parven tiheys ja eläinten mahdollisuudet liikkua.
Maailmalla suunta on broilerinkasvatuksen muutoksiin, Euroopassa muutos on jo tapahtumassa. Esimerkiksi Alankomaissa kaikki maassa myytävä tuore broilerinliha alettiin tuottaa uudella tavalla jo kymmenisen vuotta sitten.
Suomessa asiaa tutkitaan päätöksenteon pohjaksi. Luonnonvarakeskus (Luke) tutkii SlowBro-hankkeessa, kuinka hidaskasvuisen broilerin tuotanto soveltuu olosuhteisiimme.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Jäikö juttu kesken? Jatka lukemista: Nyt ensimmäinen kuukausi Maatilan Pellervon digiä Eläin-sisällöillä vain 5,90 euroa.
Oletko jo tilaaja?