
Eläintaudit taklataan yhteisvoimin
Eläintautitilanne on Suomessa säilynyt melko hyvänä, sillä koko tuotantoketju on sitoutunut tekemään toimia tautien vastustamiseksi.
Lapuan Hellanmaassa broilertilaa pyörittävä Jussi Kangas on toisen polven kanayrittäjä, joka hakee lisää tuotantotehokkuutta nyt pellolta ja energiatekniikasta.
Lihakanojen kasvatus alkoi Kankaan tilalla vuonna 1987, kun Jussi Kankaan vanhemmat Matti ja Aija-Leena Kangas ryhtyivät pitämään siipikarjaa. Jussi Kangas oli tuolloin kolmevuotias, mutta toimi tomerasti ovimiehenä ja auttoi kanojen lastauksessa.
Sukupolvenvaihdoksessa vuonna 2012 Jussi Kankaasta tuli tilan isäntä ja Mari-vaimosta emäntä. Nyt innokkaina apulaisina hääräävät heidän kolme lastaan; Iisakki, Iivari ja Iivi.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Maatilan Pellervon digissä yli 20 uutta artikkelia kuukaudessa ja 700 jutun arkisto. Nyt ensimmäinen kuukausi vain Eläin-sisällöillä 1,90 €.
Oletko jo tilaaja?