
Hitaampaa broileria Suomeenkin?
Kuluttajia kiinnostaa yhä enemmän tuotantoeläinten hyvinvointi. Lihasiipikarjan hyvinvoinnin keskeisiä tekijöitä ovat parven tiheys ja eläinten mahdollisuudet liikkua.
Vuonna 2012 Jussi Oittisella oli menossa kuudes vuosi broileritilan isäntänä. Uusiutuvat energianlähteet olivat jo silloin arkea tilan energiahuollossa. Tuulivoiman ja biopolttoaineiden lisäksi käytössä on nyt aurinkovoimaa, ja lihantuotannon määrä on kasvanut puolella miljoonalla kilolla.
Vaikka liiketoiminnan volyymi on kasvanut ja tuotantoon on investoitu määrätietoisesti, isoimman muutoksen Jussi Oittisen ja Taina Hujo-Oittisen elämään ovat tuoneet vuosina 2013 ja 2016 syntyneet tyttäret. Lapset ovat kasvaneet harrastusikään, ja Oittinen opettelee hölläämään työtahtiaan saadakseen aikaa perheelle. Vaimo on edelleen palkkatöissä, ja isännän vanhemmat Juha ja Anne Oittinen auttavat tilan töissä. Ulkopuolisia työntekijöitä on kaksi.
Johtaminen sitoo Oittisen aikaa koko ajan enemmän, mutta edelleen hän pyrkii tekemään kanalatöitä lähes päivittäin.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Jäikö juttu kesken? Jatka lukemista: Nyt ensimmäinen kuukausi Maatilan Pellervon digiä Eläin-sisällöillä vain 5,90 euroa.
Oletko jo tilaaja?