
Palkokasvien viljelyllä hyvä rehuomavaraisuus
Oman tilan herneseosvilja on peruskivi ilmajokisen Noppa-Perälän luomumaitotilan väkirehuseoksessa. Myös rypsi tulee omilta pelloilta, ja apilat sitovat typpeä säilörehunurmien kasvuvoimaksi.
Oman tilan herneseosvilja on peruskivi ilmajokisen Noppa-Perälän luomumaitotilan väkirehuseoksessa. Myös rypsi tulee omilta pelloilta, ja apilat sitovat typpeä säilörehunurmien kasvuvoimaksi.
Keinosiemennys ja kiimapannat toimivat kiuruvetisellä Peltoniemen tilalla ensin "kolmantena sonnina" laajennuksen jälkeen. Nyt seksattu siemen tuo kasvua sonnipoikiin ja parempaa emoainesta hiehoihin.
Monipuoliset verinäytetestit paljastavat esimerkiksi sairauksia tai erilaisia ravinto- tai kivennäisaineiden puutoksia. Ne auttavat diagnoosien selvittämisessä.
Sairaiden nautojen hoidossa ja terveydenhuoltotyössä kannattaa hyödyntää verinäytteitä. Ne voidaan tutkia tilanteesta ja tarvittavista määrityksistä riippuen navetassa, eläinlääkärin vastaanotolla tai laboratoriossa.
Nelostien varrella Pyhäjärvellä, vastapäätä kuuluisaa Vaskikellon taukopaikkaa, voi tankata paineistettua biokaasua. Sen raaka-aineena käytetään lähialueen ylijäämänurmea.
Nurmiproteiini-hankkeen kunnianhimoinen ja jopa vallankumouksellinen tavoite on tehdä nurmesta elintarvikekelpoista proteiinia. Toinen tavoite on kehittää nurmipohjaisia rehuja yksimahaisille.
Tyytyminen pysähtyneisyyteen ei ole Timo Viinamäelle mahdollista. Hänellä on aina oltava jokin projekti meneillään.
Kangasmaiden jatkuvapeitteisyyttä on tutkittu jo vuosikymmeniä, mutta ojitettujen suometsien osalta ollaan vasta ensimetreillä. Tutkimussarkaa riittää kasvatusmalleista ja puuston kasvusta korjuun onnistumiseen.
Suomalainen lypsykarja on maailman parhaimmistoa, sanoo Faban siemenen tuotepäällikkö Kimmo Pitkänen. Hän näkee työssään jalostuksen koko ketjun.
Maatilan vuotuiset tulot ja menot voivat vaihdella aiempaa enemmän, joten välitilinpäätöksen merkitys on korostunut.
Yli-Savusen tilalla ei sammutella maaseudun valoja, vaan tähytään pitkälle tulevaisuuteen. Jokainen päätös ratkaisee.
Kun on hyvä idea ja sinnikkyyttä hioa reseptejä kerta toisensa jälkeen, onnistuu luomaan jotain erilaista ja kiinnostavaa. Pieni porilainen Vuohitila Kosket jalostaa käsityönä vuohikatraansa maidon.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.