Onnelliset kanat ja tyytyväiset yrittäjät

huhtikuu, 2020 | RIITTA MIKKONEN, teksti ja kuvat

Pesosen tilalla on huomattu, että kanojen hyvinvointi on kannattavan kananmunantuotannon perusta. Eläinten hyvinvointia tukee myös yrittäjien hyvinvointi.

Pienet merkit kertovat naudan kivusta

huhtikuu, 2020 | EEVA-KAISA PULKKA, teksti

Sairastumisen ensioireita ei lueta naudasta kuin avoimesta kirjasta, sillä se on taitava peittämään kipunsa. Päivittäinen tarkkailu voikin osoittautua arvokkaaksi tavaksi.

Lähiruokaa kekseliäästi kotiin saakka

huhtikuu, 2020 | PÄIVI KAPIAINEN-HEISKANEN, teksti

Kun ravintoloiden tilaukset ovat hyytyneet, eikä kaupoissa voi enää pitää tuote-esittelyjä, tilat ja pienjalostajat etsivät uusia tapoja myydä tuotteita suoraan kuluttajille.

Ettei jäisi puheeksi

huhtikuu, 2020 | HANNELE NIEMI, teksti

Mitä koronatilanteen vaikutuksista ajattelevat helsinkiläinen kotitalousopettaja ja kouvolalainen lypsytilallinen?

Digiäly säätämään salaojakaivoja

huhtikuu, 2020 | SAARA LIESPUU, teksti

Pellon kosteudenhallinta säätösalaojilla voi sadekesänä olla työlästä, jos peltoalaa on paljon. Oulun yliopisto kehittää yhdessä Tyrnävän alueen perunanviljelijöiden ja Luonnonvarakeskuksen kanssa järjestelmää, joka säätää vedenpinnan tasoa salaojakaivossa joko automaattisesti tai viljelijän etäohjaamana.

Rita Lahti aloitti Maatilan Pellervon toimitussihteerinä

maaliskuu, 2020

Rita Lahti on aloittanut työskentelyn Maatilan Pellervon ja Eläin-liitteen toimitussihteerinä 12.3.2019.

Laiduntamalla kestäviä lehmiä

maaliskuu, 2020 | SAARA LIESPUU, teksti ja kuvat

Eläinten hyvinvointi on Terttu Haajalle maidontuotannon kulmakivi. Lisäksi laiduntaminen on tärkeä osa hyvinvointia, myös robottilypsyssä.

Satovarmuutta pikkukakkosella

maaliskuu, 2020 | SAARA LIESPUU, teksti ja kuvat

Nurmen niittojen ajoitus vaikuttaa sadon määrään ja laatuun vielä seuraavanakin vuonna. Jos kolmossato korjataan myöhään, seuraavan vuoden ykkössato kärsii. Ratkaisua tähän on haettu pienemmästä kakkossadosta. Panoksia käytetään kolmossatoon.

Biostimulantit yleistyvät

maaliskuu, 2020 | SAARA LIESPUU, teksti ja kuvat

Biostimulantit parantavat kasvin stressinsietokykyä ja ravinteiden käyttöä. Parhaan tuloksen niiden käytöstä saa ennakoimalla ja seuraamalla kasvuston hyvinvointia.

Tuotetaanko tulevaisuuden ruoka bioreaktorissa?

maaliskuu, 2020 | SAARA LIESPUU, teksti ja kuva

Kaukana tulevaisuudessa maatilan navetassa lehmä voidaan korvata tankillisella mikrobeja. Sitä odottaessa tiloilla kannattaa erikoistua ja kehittää ruuan myyntikanavia, sanoo Lauri Reuter.