
Tarkemmin kiinni ruokinnan muutoksiin
Maitosilta Oy:ssä hyödynnetään Hankkijan Online-Onnikki-ruokinnansuunnittelupalvelua. Tavoitteena on keskituotoksen nosto tarkemman ruokinnan kautta.
Nämä artikkelit keskittyvät ruokinnan optimointiin sekä rehujen ja laiduntamisen parhaisiin käytäntöihin. Lukemalla saa vinkkejä rehujen ja ravinnon riittävyyden sekä laadun parantamiseen eri eläinlajeille, mikä puolestaan tukee tuotannon tehokkuutta ja eläinten hyvinvointia.
Maitosilta Oy:ssä hyödynnetään Hankkijan Online-Onnikki-ruokinnansuunnittelupalvelua. Tavoitteena on keskituotoksen nosto tarkemman ruokinnan kautta.
High Tensile -aidan kolme pointtia ovat etukäteissuunnittelu, suorat linjat ja kunnon materiaalit. Tällä periaatteella urakoi M&M Paakkinen Oy Helmi-ohjelman laidunaitauksen Vanhantalon tilan Rajakorven perinnebiotoopille kesällä 2023.
Rehut ja ruokintatapa vaikuttavat lisäaineen metaanipäästöjen hillinnän tehokkuuteen.
Oma rehustus on ratkaisevassa asemassa kananmunien tuotannossa Paunolan munitustilalla Juvalla. Ruokinta vaikuttaa munien makuun ja vaahtoutuvuuteen, jotka ovat tärkeitä leivonnassa. Tuoreus antaa viime silauksen, söipä munat missä muodossa hyvänsä.
Alkukesän nopeampi lohkokierto ja emot aikaisemmin laitumelle. Siinä ovat suurimmat muutokset juvalaisen Pien-Piispalan emoluomutilan kesärutiineihin uuden laidunsuunnittelutyökalun kanssa.
Uudella kuminaöljyinnovaatiolla voidaan merkittävässä määrin korvata antibiootteja ja parantaa tuotantoeläinten terveyttä. Antibioottisella kuminaöljyllä uskotaan olevan hyvät kaupallistamisen mahdollisuudet.
Lehmänkellon kalkatus oli ennen pätevä tapa paikallistaa eläimet. Vanhantalon charolaiskarjan kellokkailla Rautalammilla on nyt pannoissaan GPS-paikantimet, jotka kertovat laumojen sijainnin lisäksi laidunlohkojen syönti- ja lepoajat.
Laidunnus muuttaa muotoaan karjakoon kasvaessa. Kokoaikalaidunnus on usein hankala tai jopa mahdoton toteuttaa, mutta ulkoilu pellolla on lehmälle terapiaa, vaikka pötsi ei täyttyisikään.
Lähes kaikilla maitotiloilla on varaa tehostaa säilörehun tuotantoa. Sillanpään maatalousyhtymässä rehuntuotantoa kehitetään joka vuosi.
Laidunnus parantaa eläinten hyvinvointia, helpottaa onnistuessaan tuottajien kesäaikaista työtaakkaa sekä on molemmille mukavaa. Elina ja Heikki Kinnunen tähdentävät huolellisen suunnittelun tärkeyttä laidunnuksen onnistumisessa.
Hiehonliha on maailmalla arvostettu herkku. Pihaviriä Oy on yksi Atrian sopimustiloista, joka tuottaa suklaahiehonlihaa vientiin. Jalasjärvellä kasvatettujen maitorotuisten hiehojen liha matkaa erikoisherkkuna pääosin Tanskaan.
Loukon tilan kanalassa kaakattaa vuoroin emonuorikoita ja vuoroin broilereita. Vaikka kahden erilaisen linturyhmän kasvattaminen on vaativaa, Petter Sandelinin mielestä se on kiinnostavaa ja onnistuessaan palkitsevaa.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.