
Uusi kylmäpihatto alle kustannusarvion
Kallion tilan uusi emopihatto alitti kustannusarvion yli 100 000 eurolla. Siitäkin huolimatta, ettei joka kohdassa valittu halvimpia ratkaisuja. Kustannussäästöt syntyivät harkiten ja pienistä puroista.
Näissä käytännönläheisissä artikkeleissa vieraillaan kotimaisilla ja ulkomaisilla maatiloilla. Viljelijät jakavat käytäntöjään maatilan arjesta ja päivittäisistä tehtävistään. Täältä löytyy vinkkejä ja vertaistietoa maatilan johtamisesta, tilan toimivista käytännöistä ja viljelyn eri työvaiheista, sekä maatalousyrittäjien kokemuksia tilalla tuotettavista viljelykasveista tai harjoitettavasta kotieläintaloudesta.
Kallion tilan uusi emopihatto alitti kustannusarvion yli 100 000 eurolla. Siitäkin huolimatta, ettei joka kohdassa valittu halvimpia ratkaisuja. Kustannussäästöt syntyivät harkiten ja pienistä puroista.
Suomalainen humalanviljely tekee uutta tulemistaan. Luonnonvarakeskus on seulonut tutkimuksiin lupaavimmat kotimaiset humalakannat, joista muutaman toivotaan päätyvän tuotantoon ja pienpanimoiden olutkattiloihin.
Juha ja Jussi Sippolan tilalla satsataan laatuun talousjärki huomioiden. Aiemmista energiakustannuksista säästyy jopa puolet, kun viljankuivaamon älykäs tekniikka optimoi kuivauksen lopettamisajankohdan.
Lohjalainen luomuviljelijä Jari Auvinen aloitti vuokraviljelyn jo 13-vuotiaana. Vuokrapellot ovat olleet tuotannon laajentamisen edellytys.
Kuminalla on itsepäinen luonne, mikä tekee siitä mielenkiintoisen viljelykasvin, tuumii mäntyharjulainen Mika Mattila. Hän aloitti kuminan viljelyn ensimmäisten joukossa Suomessa.
Nokan luomutilalle ensimmäiset lampaat tulivat reilu vuosikymmen sitten. Nyt tilalla on kolme lampolaa ja yksi uusi työn alla. Kesäaikaan texel-rotuisia lampaita laiduntaa Häntälän notkoissa ja peltolaitumilla yhteensä kuutisensataa.
Maatalousyrittäjä Juho Staufferin vahvin tuki arjessa on oma avovaimo Heidi Mattila. Tilan töihin osallistuvat myös Juhon vanhemmat. Kahden perheen yhteiselämä sujuu kivasti, kun molemmilla on omat kodit.
Puromäen puutarha myy asiakkailleen vain sellaista, jota itsekin voi kasvattaa. Kun lajikkeita on paljon, aina jokin onnistuu.
Raumalainen Jouni Marttila haluaa, että koko tuotantoketju säilyy luomuna. Sen vuoksi liharotuiset vasikat kasvavat Marttilan emolehmätilalla ternistä teuraaksi asti.
Yrittäjä jaksaa paineiden alla, kun seisoo omien arvojensa takana ja pystyy elämään niiden mukaisesti.
Mustolan Kanalan kanat munivat 2 000 munaa vuorokaudessa. Markkinoinnin onnistuminen on tärkeää, muuten munat jäävät myymättä.
Hiehonliha on maailmalla arvostettu herkku. Pihaviriä Oy on yksi Atrian sopimustiloista, joka tuottaa suklaahiehonlihaa vientiin. Jalasjärvellä kasvatettujen maitorotuisten hiehojen liha matkaa erikoisherkkuna pääosin Tanskaan.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.