Tuhatpäin saparohäntiä
Iso-Kouvon tilalla sikojen määrä on lähes kymmenkertaistunut 30 vuodessa. Seuraavaksi on tarkoitus rakentaa uusi emakkosikala, jotta kaikki emakot saadaan samaan rakennukseen.
Vehmaalle valmistui kymmenkunta vuotta sitten Vallan Maukas Oy:n tilateurastamo ensisijaisesti oman sianlihantuotannon tarpeisiin. Tavoitteena oli myydä kaikki tilalla tuotettu sianliha itse suoraan kuluttajille.
Esittelimme vuonna 2016 Maatilan Pellervossa Vallan Maukkaan juuri valmistunutta tilateurastamoa, jonka rakentamista yrittäjät Tiina ja Toni Hokuni olivat pyöritelleet mielessään jo pitkään. Ideana oli investoinnin myötä ottaa koko ketju haltuun, rehuntuotannosta ja sikojen kasvatuksesta lihanmyyntiin saakka, ja parantaa näin toiminnan kannattavuutta. Uskoa asiaan valoi suoramyynnin kasvava suosio. Lisäksi Lounais-Suomessa tiedettiin olevan kysyntää rahtiteurastukselle.
Tilalla oli jo aiemmin aloitettu mangalitzojen eli villasikojen kasvatus. Niiden erikoislaatuiselle herkkulihalle arveltiin löytyvän oman teurastamon ja suoramyynnin kautta toimiva väylä kuluttajien lautasille.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Jäikö juttu kesken? Jatka lukemista: Nyt ensimmäinen kuukausi Maatilan Pellervon digiä Eläin-sisällöillä vain 5,90 euroa.
Oletko jo tilaaja?