Valtra toi A-sarjan keskivaiheille kahteen traktoriin HiTech 4 -vaihteiston, joka on jo aikaisemmin ollut Massey Fergusonin käytössä nimellä Dyna-4. Myös isompiin Valtroihin tulee uudistuksia tänä vuonna.

Valtran ostajalle tuli lisää vaihtoehtoja, kun pienimmät nelisylinteriset A-sarjan Valtrat saivat vakiovaihteiston rinnalle HiTech 4 -voimansiirron. Siinä on 16 vaihdetta sekä eteen- että taaksepäin. Neliportaisella pikavaihteella ja sähköisellä aluevaihteella varustettu vaihteisto on sama kuin Massey Fergusonin käyttämä Dyna-4. Powershift-pikavaihteita voi vaihtaa itse nappia painamalla tai jättää tehtävän traktorin automatiikalle.

HiTech 4:n voimansiirto on optimoitu pelto- ja maatilatöitä varten. Tärkeimmällä 4–12 kilometriä tunnissa -työnopeusalueella on käytettävissä kuusi nopeutta. Kuljettaja voi esiohjelmoida lähtönopeudet sekä eteenpäin ajoa että peruuttamista varten. Tämä ominaisuus helpottaa varsinkin etukuormaajalla työskentelyä.

Saatavilla on myös molempiin suuntiin 32-nopeuksinen superryömintävaihteisto, joka hitaimmillaan kiidättää traktoria vajaat sata metriä tunnissa.

HiTech 4 -vaihteisto on valittavissa A-sarjan kahteen keskimmäiseen traktoriin, jotka ovat A104 ja A114. Niiden moottoritehot ovat 100 ja 110 hevosvoimaa. Valtran A-sarjaan kuuluu kaikkiaan seitsemän 75–130-hevosvoimaista traktoria.

Nyt esitelty HiTech 4 -powershift-voimansiirto tuo ajamiseen lisää mukavuutta vakiovaihteistoon verrattuna, jossa on 12 vaihdetta suunnanvaihtajalla, mutta ei pikavaihteita. Myös vakiovaihteistoon saa ryömintävaihteen, jolloin vaihteita on 24 molempiin suuntiin. Sekä perusvaihteistossa että powershift-vaihteistossa on AutoTraction -toiminto, jolla voi pysäyttää ja vapauttaa vedon jarrupolkimella.

Uusien HiTech 4 -mallien tuotanto ja toimitukset ovat jo alkaneet.

Connect, Care, Go

Valtra julkaisi tammikuun alkupuolella Connect, Care & Go -palvelukokonaisuudet. Ne tuovat Valtran asiakkaille palveluja kiinteään hintaan. Care ja Go esitellään toisaalla tässä lehdessä.

Connect liittyy tiedon siirtoon. Valtra Connectin avulla voi etänä tarkastella älypuhelimella tai tietokoneella esimerkiksi traktorin polttoainemäärää, GPS-sijaintia, CAN-väylän signaaleja sekä koneen käyttöoppaita. Traktorin omistaja voi jakaa koneen tietojen käyttöoikeuden huoltoliikkeelle, joka voi tietojen avulla ehdottaa traktorin huoltoja tai määrittää vikatilanteita.

Connect-palvelu on jo nyt saatavilla N- ja T-sarjan Valtroihin. A- ja S-sarjan traktoreihiin se tulee tämän vuoden aikana. Connect on vakiovarusteena uusissa Valtroissa. Palvelu on maksuton ensimmäiset kolme vuotta. Sen jälkeen palvelun suositushinta on 199 euroa vuodessa.

Valtra Connectin voi myös jälkiasentaa ainakin tiettyihin vuoden 2014 jälkeen tehtyihin traktoreihin. ”Maailmassa on jo 3 000 Valtra Connect-valmiudet omaavaa traktoria”, myyntipäällikkö Ville Mansikanmäki Valtralta sanoo.

Jaa artikkeli